bezár
 

art&design

2009. 03. 24.
Marosvásárhelyen látható a Hajdúsági Művésztelep kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hajdúböszörményben működő Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep gyűjteményéből április 2-ig látható festészeti és fotókiállítás Marosvásárhelyen, a Bernády Házban.

prae.hu

A 46. éve megalakult Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep alkotásai 2008-ban költöztek be először a Bernády Ház kiállítótermeibe. Marczin István, a művésztelep vezetője tavaly elsősorban klasszikus beállítottságú művekből válogatott, az idén a modernebb alkotások utaztak Marosvásárhelyre.

A művésztelep alapítványának kuratórium minden évben 22-25 hivatásos alkotót hív meg július első három hetére a hajdúsági városba. Főleg festőművészek és grafikusok a meghívottak, de textil- és fotóművészek, szobrászok is megfordultak már a telepen. Eddig már négy kontinens 48 országából láttak vendégül művészeket.

A Marosvásárhelyen kiállított gyűjtemény is nemzetközi jellegű, ugyanakkor három magyarországi alkotó: Pap Gitta és Sütő Róbert festőművészek, valamint Rékasi Attila fotóművész egyéni tárlattal szerepelnek a Bernády Házban - írja a marosvásárhelyi Népújság és a kolozsvári Krónika internetes oldalán.

Április elején Marosvásárhelyről Székelyudvarhelyre költözik át a tárlat. Az erdélyi kiállítások megtartását 2007-ben határozták el annak érdekében, hogy támogassák egymást a Kárpát-medencei művészek és művésztelepek.

nyomtat

További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés