bezár
 

zene

2017. 03. 04.
A lipcsei Tamás-templom fiúkórusa is koncertet ad a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A phil Blech Wien fúvós-ütőhangszeres együttes március 12-én, a lipcsei Tamás-templom fiúkórusa március 14-én lép színpadra a Müpában.

A phil Blech Wien koncertjén a klasszikus bécsi darabok mellett elhangzik többek között a győzelmi induló Verdi Aidájából, Liszt Ferenc Ave Mariája, Mozart A varázsfuvola című operájából a Nyitány, Papageno belépője és az Éj királynőjének bosszúáriája is.

prae.hu

Az együttest öt trombitás, három kürtös, három harsonás, egy tubás és két ütős alkotja, az együttes zenei vezetője Anton Mittermayr. Főként átiratokat játszanak, repertoárjuk mintegy 300 éves zene- és hangszertörténeti időutazást ígér Johann Sebastian Bachtól Joaquín Rodrigo műveiig - közölte a Müpa az MTI-vel.

A lipcsei Tamás-templom fiúkórusa koncertjén nyolc kórusmű és két orgonaszóló is elhangzik. Johann Sebastian Bach és korának muzsikája mellett későbbi évszázadok zenéje megszólal, így hallható lesz Felix Mendelssohn Bartholdy és Johannes Brahms egy-egy kórusműve, valamint Max Reger és Frank Martin kompozíciói.

A kórust Gotthold Schwarz, a Tamás-templom kántora vezényli, az esten közreműködik Ullrich Böhme, a Tamás-templom orgonistája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés