bezár
 

irodalom

2017. 02. 23.
Már előrendelhető Az Úr Nyolcadik Kerülete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pál Dániel Levente, többek között lapunk főszerkesztő-helyettesének Az Úr Nyolcadik Kerülete című könyve hamarosan megjelenik az Athenaeum Kiadó gondozásában, már előrendelhető a kiadó oldalán. Humoros, groteszk, vérbő, szomorú – folklór és szocio a Város és a Zóna határáról.

"A helyszín Józsefváros, Budapest nyolcadik kerülete. Nem a Palotanegyed, hanem a Nagykörút túlsó oldala, a Város és a Zóna határa, sok itt ragadt vagy ide sodródott emberrel és sorssal. Élnek itt az őslakos magyarok és cigányok mellett törökök, kínaiak, vietnámiak, arabok, mindenféle afrikaiak, cserediákok, öreg forradalmárok, házfoglalók, háborús menekültek, piti és nagystílű gengszterek és vagy egy tucat vallás és szekta aktív hívei. Itt van elszórva pár négyzetkilométeren minden, ami a mi régi és ami a mi új Európánk. Itt lakom, ezen a környéken gyűjtöttem legtöbb történetem - ezeket rendeztem könyvvé."

prae.hu

A könyvet itt lehet előrendelni: LINK

A könyv facebook-olala: LINK

Az Úr Nyolcadik Kerülete

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés