bezár
 

zene

2009. 03. 20.
Jazz Steps Brass a Klebelsberg Kultúrkúriában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton új dzsessz-sorozat indul a fővárosi Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol klubkoncertet tart a Jazz Steps Brass formáció.

prae.hu

Jazz Steps Zenekar legújabb hangszeres felállása, a Jazz Steps Brass a New Orleans Feeling című CD-jén visszanyúl a swing korszak előtti, New Orleans-i zenék kincsestárához - mondta el Finok Zoltán, az együttes vezetője.

A Brass különlegessége, hogy a dobokon kívül (Herboly László dobol) minden szólam fúvós hangszereken csendül fel: Lázár István (trombita, ének), Finok Zoltán (szopránszaxofon, klarinét), Almási Attila (harsona, ének), Szentpáli Roland (tuba) játszik.

"Így idézzük föl egy hamisítatlan louisianai marching band hangulatát. A CD jó néhány dala és számtalan további szerzemény hallható március 21-én, a zenekar tavaszi klubkoncertjének nyitóeseményén, a hivatalos lemezbemutató koncertet augusztus 20-án a Művészetek Palotája hagyományos, egész napos swing ünnepén tartjuk" - fűzte hozzá a szaxofonművész. A klubsorozat, amely három évig futott a Kossuth Klubban, a tervek szerint havi rendszerességgel folytatódik az új helyszínen is, a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A Jazz Steps együttes a magyarországi swing jazz fiatal generációjának egyre ismertebb zenekara. Koncertjeiken a húszas, harmincas és negyvenes évek amerikai zenei aranykorának kitűnő hangszerelésekben bővelkedő, ismert és népszerű kompozíciói hallhatóak. Fellépéseik közül kiemelkednek azok a pillanatok, amikor Louis Armstrong klarinétosával, a magyar származású Joe Murányival közösen zenéltek.

Az együttes már majdnem teljesen elkészült a Bánki-tó partján tartandó Louis Armstrong Jazzfesztivál idei programjával, annyi már bizonyos, hogy Joe Murányi egy igazi "all stars" csapattal tér vissza.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés