bezár
 

art&design

2017. 02. 01.
Medvefarsang, mackófesztivál és medveles Budapesten és Pest megyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hagyományos időjósló szokásokhoz kapcsolódva számos medvés programmal - medvefarsanggal, mackófesztivállal és medvelessel - várják a héten Budapesten, Budakeszin és Veresegyházán a gyerekeket.

A néphiedelem szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján ha a medve a barlangjából kibújva meglátja az árnyékát, megijed tőle és visszamegy aludni, ami azt jelenti, hogy még hosszú lesz a tél.
    

prae.hu

A Fővárosi Állat- és Növénykertben csütörtöktől vasárnapig Aki bújt, aki nem, medve! címmel mackófesztivált tartanak, amelyen egyebek mellett látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a közönséget.
    

Az állatbemutatók során a kert nagyobb testű medvéi mellett a kisebb termetű "rokonsággal", a kis pandákkal, az ormányos medvékkel, a mosómedvékkel és a farksodrókkal is megismerkedhetnek a látogatók, de még az is kiderül, hogy van-e köze a koalának a medvékhez.
    

A kísérő programok fellépői között lesz mások mellett Dolák-Saly Róbert, illetve Bolba Éva és a JAZZterlánc együttes is. A hagyományokhoz híven a 14 éven aluli, brummogva érkező gyerekek ingyen mehetnek be az állatkertbe.
    

A veresegyházi Medveotthonban csütörtökön Medvefarsangot tartanak. Az eseményre 10 órától várják a gyerekeket, akikkel közös énekléssel, mondókázással és gyertyagyújtással várják, hogy kibújnak-e a barlangjukból a medvék. Öleld át a mackót! címmel élőlánccal körbe is ölelhetik a medvéket a résztvevők.
    

A Budakeszi Vadasparkban már szerdán elkezdődnek a Medve-les napok. A péntekig tartó programok főszereplője Móricz, a barnamedve lesz. Az óvodás és kisiskolás csoportok a medvekifutó mellett tartott előadáson számos érdekességet megtudhatnak a Magyarországon őshonos csúcsragadozóról, majd interaktív foglalkozások és játékok során ismerkedhetnek meg közelebbről is a medvékkel. Megtudhatják például, hogy meddig tart a téli álom, vagy hogy milyen erőfeszítések szükségesek egy jó csupor méz megkaparintásához.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés