bezár
 

art&design

2017. 01. 26.
Kiállításokkal folytatódik a lengyelországi magyar kulturális évad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású kiállításokkal folytatódik 2017-ben a tavaly májusban indult lengyelországi magyar kulturális évad - mondta el Hammerstein Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hozzátette: a decemberig tartó sorozat több mint 200 kulturális programot ölel fel több mint 20 városban. Fontos szempont volt, hogy olyan helyszínekre is eljussanak, például az észak-lengyelországi városokba, ahol nem olyan erőteljes a magyar-lengyel kapcsolatok hagyománya.
    

prae.hu

A varsói Néprajzi Múzeum fog otthont adni a magyar népi kultúrát a szerelem, a párválasztás és az erotika szemszögéből bemutató tárlatnak, nagyszabású vándorkiállításon - más helyszínek mellett Varsóban és Poznanban - mutatkozik be a magyar design, Krakkóban pedig a Zsolnay-porcelánnal ismerkedhet a lengyel közönség - sorolta Hammerstein Judit, aki kiemelte: a 20. századi magyar kultúrtörténetben páratlan szerepet játszó fotóművészetet a Varsói Nemzeti Múzeumban fogja bemutatni egy átfogó, a 20-30-as évek nagyjai mellett a kortárs művészek alkotásainak is helyet adó kiállítás.
    

A lengyelországi magyar kulturális évad nagy záróeseménye a varsói királyi várban rendezett Nyolcak képzőművészeti kiállítás lesz - hangsúlyozta Hammerstein Judit.
    

Kitért arra, hogy idén is képviselik a magyar könyvkultúrát a Varsói Nemzetközi Könyvvásáron és a krakkói Conrad Fesztiválon, emellett újabb könyvek jelennek meg a magyar szépirodalom mellett a tényirodalom területéről is, például kiadják lengyel nyelven Romsics Ignác történész magyar történelmi monográfiáját.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés