bezár
 

art&design

2009. 03. 17.
Látogatóbarát lesz a Néprajzi Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 254 millió forintból alakítják látogatóbaráttá a Néprajzi Múzeumot: az összegből a Kossuth téri palotában új múzeumi bolt, kávézó, kerékpár- és babakocsi tároló, csomagmegőrző, valamint közönségkapcsolati helyiségek és múzeumpedagógiai műhelyek épülnek.

prae.hu

Balázs György főigazgató-helyettes elmondta, hogy régi, immár 8-10 éve formálódó elképzeléseiket valósíthatják meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programok pályázatán elnyert összeggel, amelyhez 10 százalékos önrészt kell biztosítaniuk.
A projekt keretében valósul meg az előcsarnok világításának korszerűsítése és a kiállítási terek bővítése is, emellett korszerű tartalomszolgáltatásra alkalmas, belső infokommunikációs rendszert építenek ki 2010. augusztus 31-ig. A pályázatnak voltak kötelező elemei is, egyebek mellett az akadálymentesítés, a hátrányos helyzetűek, mozgássérültek közlekedésének megoldása.

A központi költségvetésben minden évben elkülönítenek felújításra, tető karbantartásra, festésre 7-8 milliót, s a rendelkezésre álló keretből mindig próbáltak fejleszteni is - mondta Balázs György, hozzátéve, hogy a múzeumban nagyobb összegű fejlesztés 2007-ben történt, ekkor a műtárgyraktár rekonstrukciójára 27 millió forintot költöttek.

A mostani munkák ideje alatt nem zárják be a múzeumot, továbbra is a látogatók rendelkezésére állnak; a bejáratnál információs táblákat helyeznek el, hogy az érdeklődőket tájékoztassák a felújításról.

A múzeum látogatóinak száma tavaly 100 ezer volt; főként iskolás csoportok tekintik meg a tárlatokat, s vesznek részt a múzeumpedagógiai programokon. Sok a külföldi érdeklődő, de a családok is szívesen választják hétvégi időtöltésnek a múzeumlátogatást. Az egyének becsábítása a múzeumba a legnehezebb dolog - tette hozzá Balázs György.

nyomtat

További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés