bezár
 

zene

2017. 01. 05.
Olimpikonokkal ünnepelt a Pannon Filharmonikusok
Győzteseknek játszott január 2-i díszhangversenyén a pécsi zenekar, ahol 2016 legkedvesebb muzsikusait is megválasztották
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olimpikonokkal ünnepelt a Pannon Filharmonikusok Eseménydús díszhangversennyel kezdte meg az új évet a Pannon Filharmonikusok. A 2016-os Riói Olimpia kiváló sportolóit ünnepelve, a győztesek tiszteletére állította össze a zenekar az est műsorát. Az exkluzív esemény fényét emelve két olimpikon is részt vett a hangversenyen, akik személyesen hallgathatták meg a tiszteletükre felcsendülő műveket. Lendvay József hegedűművész közreműködésével és Bogányi Tibor vezető karmester vezénylésével a Pannon Filharmonikusok felejthetetlen győzelmi örömünnepet teremtett a színpadon.

Az elmúlt évtized során a város egyik legfontosabb társadalmi eseményévé vált gálakoncerten valóban győzteseknek játszhatott a zenekar. A Pannon Filharmonikusok díszvendégeként Imre Géza, párbajtőrözőt és edzőjét, Dancsházy-Nagy Tamást, valamint a pécsiek abszolút kedvencét, Kenderesi Tamás úszót köszöntötte a zenekar a számukra dedikált komolyzenei csemegékkel. 

prae.hu

Pétersz Árpád

A legnagyobb győztesek mellett a legkedvesebb muzsikusokat is ünnepelte az együttes január 2-án. Ahogy minden évben, idén is a közönség dönthetett arról, hogy a Pannon Filharmonikusok zenészei közül kit illet a 2016-os év legkedvesebb női és férfi muzsikusa cím. A decemberben leadott voksok alapján Janzsó Ildikó csellóművész és Pétersz Árpád kürtművész birtokolhatja a megtisztelő címet egy teljes éven át.

Janzsó Ildikó

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés