bezár
 

zene

2016. 12. 30.
Zenés előadások, vígjátékok a fővárosi színházakban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenés előadásokkal, vígjátékokkal, különleges szilveszteri produkciókkal várják a fővárosi színházak az év utolsó napján a közönséget: a kínálatban a Billy Elliot - a Musical, a My Fair Lady, Az Őrült Nők Ketrece, a Liliomfi és az Ahogy tetszik is szerepel. A Magyar Állami Operaházban a hagyományokhoz híven idén is A denevér látható szilveszterkor.

Számos színházban dupla előadást játszanak december 31-én, emellett több helyen pezsgővel, üdítővel, aprósüteménnyel várják azokat, akik színházban töltik a szilveszter estét.
    

prae.hu

A Vígszínházban szombaton délután és este is játsszák A Pál utcai fiúk című zenés előadást, Dés László és Geszti Péter dalaival, Marton László rendezésében. A Pesti Színházban szintén kétszer látható a 33 éve repertoáron lévő Játszd újra, Sam! című vígjáték: Woody Allen darabját Valló Péter állította színpadra Kern András főszereplésével.
    

A Madách Színházban Joe DiPietro Ügyes kis hazugságok című komédiája látható délután és este, Szirtes Tamás rendezésében, Kerekes Éva, Szerednyey Béla, Balla Eszter és Nagy Sándor szereplésével.
    

Az Örkény Színházban a több szakmai díjat elnyert, Mohácsi János rendezte Liliomfi című előadást láthatja a közönség szilveszterkor. A Szigligeti Ede műve alapján a Mohácsi testvérek által írt darab főbb szerepeit Gálffi László, Für Anikó, Piti Emőke és Polgár Csaba játssza.
    

A Katona József Színház nagyszínpadán A bajnok című előadást játsszák az év utolsó napján. A darabot Giacomo Puccini műveinek felhasználásával Pintér Béla írta és rendezte. A Kamrában a William Shakespeare nyomán írt Ahogy tetszik című darab, Kovács D. Dániel rendezése látható két alkalommal.
    

A Radnóti Színházban az Iván, a rettenet című produkcióval várják a közönséget. Az ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében látható darab Mihail Bulgakov komédiájának kortárs átdolgozása, amelyben a zsúfolt társasház élete egy időgép hatására a feje tetejére áll, történelmi korokat idéznek meg, Rettegett Iván cár és a házmester szerepet cserélnek.
    

A Centrál Színház szilveszteri műsorán a My Fair Lady szerepel. A szegény virágáruslány történetét feldolgozó musicalt Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével, Puskás Tamás rendezésében láthatja a közönség december 31-én délután és este is.
    

A Thália Színházban a Bérgyilkos a barátom című előadásra várják a nézőket: Francis Veber darabját Hamvai Kornél fordításában, Vida Péter rendezésében játsszák Nagy Viktor és Tamási Zoltán főszereplésével. A Mikroszínpadon a Segítség, megnősültem! című produkció Radnai Márk rendezésében, Pindroch Csaba szereplésével látható. Mindkét előadást délután és este is játsszák.
    

A Karinthy Színház műsorán, szintén két alkalommal, a Nercbanda című musical szerepel, a Belvárosi Színházban Hernádi pont címmel az Orlai Produkciós Iroda előadása látható. A Játékszínben Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című vígjátéka, Kapitány Iván rendezése szerepel a programban.
    

A Pesti Magyar Színházban a Sugar - Van aki forrón szereti című darabbal várják a közönséget, míg az Átrium Film-Színházban Alföldi Róbert rendezésével, Az Őrült Nők Ketrece című musicallel búcsúztatják az óévet.
    

A József Attila Színházban Nevessünk Együtt! B.U.É.K. 2017. címmel zenés, táncos óévbúcsúztató előadással várják a nézőket délután és este, míg az Újszínház műsorán szintén két alkalommal szerepel ezen a napon Szerb Antal EX (VII. Olivér) című darabja.
    

A gyerekeket a Budapest Bábszínházban délelőtt a Boribon és Annipanni című előadással várják.
    

A Fővárosi Nagycirkuszban délután és este a Dima karácsonya című produkció látható. A klasszikus cirkuszműsor a különböző állatszámok mellett fliegende-, akrobata- és zsonglőrprodukcióval, valamint görgő-, rúd- és levegőszámokkal várja a közönséget.
    

A Müpában a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel című produkciója szerepel a műsoron. A RaM Colosseumban délután és este Román Sándor koreográfus és az ExperiDance a Grand Finale - Szilveszteri Varázs című produkcióval búcsúztatja 2016-ot.
    

A Budapesti Operettszínházban a 20 éve együtt - Jövőre, Veled, Itt! című produkcióval és szilveszteri gálaesttel búcsúztatják az óévet. Janza Kata és Szabó P. Szilveszter 20 éve játszanak együtt, és ez alkalomból különleges előadás készül. Az év utolsó estéjén a két művész közös, kedvenc darabja látható, amelyet az Elisabeth című musical alapján készülő éjszakai műsor követ. A pezsgős újévi koccintás után hajnalig táncolhatnak a vendégek a színpadon. Január 1-jén a már hagyományosan megrendezett Újévi Operett Gálával indul a 2017-es év.
    

A Billy Elliot - a Musical című produkciót december 31-én délelőtt az Erkel Színházban játsszák. A Magyar Állami Operaházban a hagyományokhoz híven Johann Strauss A denevér című művét tűzik műsorra két alkalommal szilveszterkor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés