bezár
 

színház

2016. 12. 29.
Újra színpadon a Sirály
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Januárban újra látható az Átrium Film-Színházban Csehov Sirály című darabja, Oszvald Marika, Kaszás Gergő, László Zsolt, Trokán Nóra és Porogi Ádám főszereplésével.

A 2015-ben bemutatott Sirály ebben az évadban most tér vissza a budai teátrum színpadára - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Mint írják, Fehér Balázs Benő rendező sajátos olvasata különleges színházi élményt kínál a nézőknek: sokféle színészi attitűd ütközik a játéktérben, ami izgalmas megoldásokat kínál a szereplők és viszonyaik értelmezésében. Különleges rendezői ötlet a legendás operettszubrettet, Oszvald Marikát megtenni Arkagyinának.
    

Az alkotók szándéka szerint noha a színpadon megjelenő darab időtlen, az előadás kifejezetten mai nyelven szól a közönséghez, és a produkció egyszerre szórakoztató és gondolatgazdag: az előadás kísérletet tesz a mű mélységeinek felkutatására, illetve annak megmutatására is, hogy a Sirály éppen olyan aktuális darab ma, mint megszületése (1895), vagy akár első magyarországi kőszínházi bemutatója (1930) idején - áll a színház korábbi közleményében.
    

Az előadás zenéjét és sound designját Keresztes Gábor jegyzi, a produkció vizualitását Szalai Sára díszlete és Izsák Lili jelmezei mellett egy szobor és maszkok - Keresztes Zsófia munkái - is meghatározzák.
    

Az előadásban Trigorint Kaszás Gergő, Kosztyát Porogi Ádám, Nyinát Trokán Nóra, Szorint Gyabronka József, Dorn doktort László Zsolt alakítja. A további szerepekben Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Orosz Ákos és Szilágyi Csenge látható. Az előadás dramaturgja Fekete Ádám.
    

A produkció január 13-án és 29-én este látható az Átrium Film-Színházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés