bezár
 

art&design

2016. 12. 28.
Nagy József kollázsai láthatók a Resident Art Budapest lakásgalériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy József táncos, koreográfus, képzőművész kollázsai láthatók a Resident Art Budapest lakásgalériában január 13-ig.

A lakásgalériában Nagy József (Josef Nadj) papírkollázsai Bondor Csilla Magas, mély, korlátolt című kiállítása mellett láthatók január 13-ig - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
    

prae.hu

Nagy József 1957-ben született Magyarkanizsán. Gyermekkorától kezdve rajzolt, a képzőművészet vonzásában élt. Az 1970-es évek végétől Budapesten, a Kecskés András vezette Szkéné társulatnál pantomimjátékkal foglalkozott. Ezután Párizsba Marcel Marceau-nál majd Etienne Decraux-nál tanult pantomimet és mozgást, valamint megismerkedett a butoh tánccal, a kontakttánccal, az akrobatikával.
    

Első önálló rendezését 1987-ben mutatta be: a Pekingi kacsa című előadással felkeltette a világ érdeklődését. Nagy József a Jel Színház alapítója, számos rangos nemzetközi díj birtokosa. 1995-től a Centre Chorégraphique National d'Orléans (CCNO) igazgatója. 2006-ban az Avignoni Fesztivál társigazgatója. 2012-től a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatója.
    

Nagy József táncos-koreográfus énjétől elválaszthatatlan a képzőművészeti alkotótevékenysége. Színpadi munkái mellett évtizedek óta foglalkozik szobrászattal, rajzzal és fényképezéssel, újabban kollázzsal. Fotogramjait és cianotípiáit az elmúlt években több európai nagyvárosban állították ki, 2013-ban a budapesti Francia Intézetben is.
    

A Resident Art Budapest lakásgalériában Nagy József kiállításának zártkörű megnyitóját december 22-én tartották. A lakásgaléria január 2-áig csak előzetes bejelentkezéssel, 3-ától pedig már a hagyományos nyitvatartás szerint - keddtől péntekig 13 és 18 óra között - látogatható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés