bezár
 

színház

2016. 12. 20.
Bartók újratöltve! az Átriumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Középiskolás diákok fogalmazzák újra Bartók Béla három színpadi művét a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Galéria Bartók újratöltve! pályázatának keretében kedden a budapesti Átrium Film-Színházban.

A Deák 17 Galéria Bartók Béla születésének 135 éves évfordulójának alkalmából tavasszal hirdetett országos pályázatot 10 és 23 év közötti fiatalok részére a komponista három színpadi műve - A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára - színpadra állítására - közölte az MTI-vel a Deák 17 Galéria.
    

Szkéné színház

A három nyertes csapatot a szakemberekből álló zsűri - Csanádi Judit, Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, látványtervező;  Magács László rendező, az Átrium Film-Színház igazgatója; Nagy Fruzsina jelmeztervező; Pálfi György filmrendező és Szabó Balázs dalszerző, énekes, bábszínész - választotta ki.
    

A három csapatot a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatói, illetve Uray Péter, a Kaposvári Egyetem rendező tanára segítették abban, hogy öt hét alatt színpadra adaptálják elképzeléseiket.
    

A kékszakállú herceg várát a budapesti Leövey Klára Gimnázium diákjai mutathatják be, akik új szövegkönyvet írtak a jelenetekhez. Az előadásban olyan mai problémák is megjelennek, mint a lassú internetkapcsolat, míg az eredeti Bartók-etűdöket olyan előadók dalaira cserélték le, mint a Motörhead, a Nirvana vagy Pink.
    

A fából faragott királyfit a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakiskola csapata viszi színre, akik nem csupán a darab címét változtatták meg A szürke tündérre, de interaktivitásra épülő koncepciójukban az eredeti darabtól eltérően a nézők is fontos szereplői és alakítói az előadásnak attól függően, hogy hová ülnek le a darab kezdetén.
    

A csodálatos mandarint bemutató, székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai előadásuk középpontjába az ismerkedést és az erotikát helyezték: a darab szereplői egy éjszakai bárban találkoznak - közölte a Deák 17 Galéria.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés