bezár
 

zene

2016. 12. 18.
Gramofon-díjas a Concerto Budapest és Várjon Dénes közös lemeze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gramofon-díjas a Concerto Budapest és Várjon Dénes közös lemeze 2016. december 16-án osztották ki az egyik legrangosabb hazai klasszikus zenei elismerést, a Gramofon-díjat. Az Év legjobb magyar klasszikus zenei lemeze kategóriában megosztott díjat kapott a Várjon Dénes, Liszt –díjas zongoraművész és a Keller András vezényelte Concerto Budapest közös Beethoven összes zongoraversenyének hangfelétele. A lemez a HUNGAROTON gondozásában készült el.

A díjakat a Gramofon - Klasszikus és Jazz című folyóirat szerkesztősége és kiadója alapította 2001-ben, az idei a tizenhatodik díjkiosztó. A döntésben kereskedelmi (lemezeladási) szempontok sohasem játszanak szerepet, kizárólag a művészi minőség és a felvételtechnikai megvalósítás színvonala dönt – ahogyan Rettkes Attilla, a lap főszerkesztője is fogalmazott.

prae.hu

Az év legjobb magyar klasszikus zenei hanglemeze díját megosztva nyerte Beethoven összes zongoraversenye és a Baráti Kristóf és a Magyar Kamarazenekar által felvett Mozart összes hegedűversenye.

A 2015-ben felvett Beethoven album korábban bekerült az International Classical Music Awards (ICMA) 2017. évi szavazásán a Versenymű kategórába a Díj hivatalos jelöltjei közé is.

Concerto Budapest album

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés