bezár
 

art&design

2016. 12. 13.
Több mint 50 négyzetméteres betlehemet készítettek csokoládéból Spanyolországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 50 négyzetméteres betlehemet készített 1,4 tonna csokoládéból egy cukrászcsapat az andalúz Rute városában.

A csokoládé betlehem valójában egy fantázia város, amely idén Olaszország olyan emblematikus épületeiből áll mint például a firenzei Palacio Vecchio, a római Colosseum vagy a pisai ferde torony.
    

prae.hu

A csokiból készült utcákon zajlik a mindennapi élet, boltokkal, árusokkal, járókelőkkel.
    

A szent család marcipánfigurái mellett számos történelmi személyiség is megjelenik. Például Leonardo Da Vinci, amint épp a Mona Lisát festi, vagy  Julius Caesar és Kleopátra.
    

Az édes látványosságon hét cukrászmester dolgozott négy hónapon keresztül precíz részletességgel kidolgozva az épületek legkisebb díszítéseit is.
    

A rutei Galleros Artesanos nevű édességipari vállalkozás 16 éve mutatta be az első ehető betlehemet, azóta minden évben elkészíti, egyre nagyobb méretben, mindig más tematikát kitalálva.
    

Kezdetben spanyol városok, Córdoba, Sevilla, Granada szolgáltak a karácsonyi jászol díszletéül.
    

A csokoládé betlehemet január 5-ig állítják ki Rutében, utána beolvasztják, és a csokit szétosztják a kistérségben található iskolák diákjai között.
    

A betlehem készítése fontos eleme a spanyol karácsonyi hagyományoknak, a legtöbb család állít otthon sajátot is, ahogy minden templomban, és sok középületben is megtalálható egy-egy betlehem. Az ünnepek idején sokaknak külön program, hogy minél többet megnézzen belőlük.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Levente megnyitószövege a Kaján szisztémák című kiállításhoz
A városarcheológia szervetlen fossziliája
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Prae Kiadói nap Pécsett
Rich Peppiatt: Kneecap – Ír nemzeti hip-hopot!
építészet

Huszadik Média Építészeti Díja finálé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés