bezár
 

színház

2016. 12. 13.
Hárman pályáztak Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. élére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hárman pályáztak a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségére, közülük ketten hétfő délután, személyesen is bemutatták elképzeléseiket a szakmai bizottságnak. A város közművelődési, kulturális feladatait ellátó, valamint a Soproni Petőfi Színházát is működtető intézmény új vezetőjéről várhatóan december 22-én dönt a közgyűlés.

2017 nyarán jár le a Pro Kultúra Sopron jelenlegi ügyvezetőjének, Horváth Zoltánnénak az ötéves megbízatása. A fenntartó önkormányzat ezért még szeptemberben kiírta a pályázatot a poszt betöltésére. Erre hárman jelentkeztek: Nyerges Ferenc, aki korábban ellátta már ezt a feladatkört; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója és Réthly Attila rendező. Utóbbi két pályázó hétfőn a szakmai bizottságnak mutatta be koncepcióját. Nyerges Ferenc pedig levélben értesítette a nyolcfős testületet, hogy nem tud megjelenni az ülésen - tájékoztatta Sass László, a bizottság egyik önkormányzati delegáltja az MTI-t.
    

Szkéné színház

Hozzátette: a pályaművekről véleményt alkottak, amely egyelőre nem nyilvános, és először az önkormányzat kulturális bizottsága, majd pedig a közgyűlés elé kerül. A képviselő-testület várhatóan december 22-én titkos szavazással dönt az új intézményvezető személyéről.
    

A pályázati kiírás szerint a leendő ügyvezető február 1-jétől, az új színházi évadra való felkészülés időszakától 2022. január 31-ig fogja betölteni tisztségét.     

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szervezi a város közművelődési, kulturális eseményeit, működteti többek között a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart, a Soproni Petőfi Színházat, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat, valamint megjelenteti a Soproni Téma című hetilapot is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés