bezár
 

zene

2016. 12. 13.
Január 15-ig várják a nevezéseket a ZeneKÉPzelet zongoraversenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt korcsoportban és tanár-diák kategóriában január 15-ig várják a nevezéseket a ZeneKÉPzelet elnevezésű négykezes zongoraversenyre, amelyet 2017. március 2. és 5. között Egerben rendeznek meg.

Várnagy Andrea zongoraművész az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta, hogy a tavalyi év sikere után idén is várják a komolyzenét és az együtt muzsikálást szerető gyerekeket, tanáraikat, illetve a zeneművészeti szakközépiskolás és főiskolás versenyzőket a megmérettetésre és az azt követő zenei kurzusra.
    

prae.hu

Farkas Zsolt zongoraművész kiemelte: nagy várakozással állnak a jövő évi programhoz, hiszen az idei szellemiségében és közösségformáló szempontból is különleges élményt jelentett számukra.
    

"Ezen a versenyen - a dobogós helyezéseken túl - mindenki nyertes lesz, mert azt szeretnénk, ha a gyerekek úgy mennének haza, hogy kedvük legyen a folytatáshoz" - emelte ki házaspár.
    

A ZeneKÉPzelet-előadások több mint tíz éveigyekeznek közelebb vinni a közönséghez a klasszikus zenét, és a zongoradarabok mellett versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítik azok jobb megértését. A tavalyi első alkalommal megrendezett ZeneKÉPzelet versenyen több mint 120 gyerek és tanár vett részt kísérőikkel együtt.
    

Várnagy Andrea elmondta, hogy a versenyt követő kurzuson tanácsokkal, darabválasztási ötletekkel segítik résztvevőket.
    

A házaspár a műsorban arról is beszélt, hogy a jövő évet új lemezük felvételével, majd egy 20 állomásos amerikai turnéval indítják, amelynek keretében három hét alatt elsősorban a diaszpórában élő magyar közönségnek adnak koncerteket. Az estek gerincét a Liszt arcai című lemezükön hallható darabok alkotják, versekkel és kötetlen beszélgetéssel fűszerezve.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés