bezár
 

film

2016. 12. 06.
#SOHAVÉGETNEMÉRŐS: Sikerrel nyitott a mozikban a Wellhello-film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miután a stáb a premier előtti vetítéseken a Mozgó Mozival körbeturnézta az országot, december 1. óta "hivatalosan" is látható a hazai mozikban a #Sohavégetnemérős, azaz a film, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő egészestés zenés játékfilm mindössze húsz forgatási napot és alig három hónapos utómunkát igényelt, ami saját műfajában rendkívül rövid időnek számít.

A Wellhello-film  az első igazi mozihétvégéjén az előkelő hetedik lehlyre került a nézettségi listán a Filmforgalmazók Egyesülete adatai szerint.

prae.hu

A film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni. A #Sohavégetnemérős története öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy Tesco áruházban játszódik.

„Tavaly a VOLT Fesztiválon kezdett el foglalkoztatni a Wellhello elképesztő méretű és rendkívüli gyorsaságú sikerének titka, amikor azzal szembesültem, hogy délután hat órakor mekkora tömeg gyűlt össze a koncertjükre, ahol ráadásul több generáció együtt énekelte a slágereiket – idézi fel a kezdeteket Lévai Balázs producer. – Megkerestem a fiúkat, és lassan megszületett a #Sohavégetnemérős film koncepciója: dolgozzuk fel a Fluor Tomi dalszövegeiben felvillanó élethelyzeteket, forgassunk ennek a generációnak a párkapcsolati bénázásairól, sok humorral és sok zenével.”

A #Sohavégetnemérős nem dokumentum- vagy koncertfilm, hanem egy izgalmas, újszerű forma, erre utal a film címe is a Wellhello Rakpart című slágeréből: "Játsszunk sohavégetnemérőset!"

#

Az elmúlt harminc évben egyetlen olyan zenekar sem volt, amelyik ennyire rövid idő – alig egy év – alatt jutott volna ilyen magasra a magyar könnyűzenében. A nagy slágereiknek – Rakpart, Sokszor volt már így, Késő már – sokmilliós nézettsége van a youtube-on, az Apuveddmegnek közel húszmilliós.

A #Sohavégetnemérős filmben az eddig ismert Wellhello-slágerek mellett vadonatúj, kifejezetten a filmhez készülő dalokat is láthatunk, hallhatunk.

A #Sohavégetnemérős hat rövid történetet tartalmaz, melyeket a Wellhello turnéja, dalai kötnek össze. Az első a Budapest Parkban kezdődik, míg az utolsó a VOLT Fesztiválon ér véget. Fluor és Diaz az összekötő jeleneteken túl is fel-feltűnnek a szkeccsekben. 

Mind a hat sztorinak egy Wellhello sor a címe, pl. #hányadikigazivoltez, #legyünkegyszerremindenhol. A történetek viccesen mutatják be a mai párkapcsolati alaphelyzeteket: Hogyan reagál egy csinos lány, ha a Tinder randira eljövő fiú nyomokban sem emlékeztet a fotón látott srácra? Milyen bonyodalmakhoz vezet, ha valaki otthagyja tölteni a telefonját egy fesztiválon a churros bódéban és nem a barátnője veszi fel? És miért is nézegetjük naphosszat a volt pasink, csajunk fotóit, posztjait a Facebookon? 

A #Sohavégetnemérős egy összetorlódott generáció – késő tizenévesek, huszonévesek és kora harmincévesek – nyári kalandjait villantja fel. Megjelenik benne minden számukra létfontosságú motívum: az egész életüket uraló on-line szféra (Facebook, Instagram, Tinder, Snapchat...) mellett a bulik, koncertek, fesztiválok világa is kirajzolódik. Lájkoljuk a pillanatot, legyünk egyszerre mindenhol, különben lemaradunk az életről, vagy amit annak hiszünk. 

#

"A forgatókönyvet először egy nyilvános helyen olvastam végig, ahol konkrétan kitört belőlem a nevetés, de a vicces jelenetek mellett egy teljes érzelmi skálát sikerült végigvonultatnia rajtam az írásnak, borzasztóan beleszerettem. Pont azt a fajta zsivány romantikát adja át, amit a Wellhello is, és úgy érzem, egy tökéletes korlenyomat születhet belőle" – mondta Fluor.

"Izgalmas volt belenézni egy "igazi" filmforgatásba, nagyon várom már, hogy megmutathassuk a közönségnek. Nagy rajongója vagyok a filmben szereplő színészeknek, akik kihozták magukból a maximumot, ahogy mi is ezen leszünk, hiszen Wellhello-film lévén minket is meg lehet majd lesni "akció" közben" – fejtette ki Diaz.

#

A #Sohavégetnemérős független film, az alkotók nem pályáztak támogatásra a Nemzeti Filmalaphoz, a költségvetés több mint 15 piaci cég és intézmény együttműködésével állt össze, amely így sem haladja meg egy átlagos magyar játékfilm költségvetésének az ötödét. A film kiemelt támogatói a Heineken, a Telekom, a Sió, a Fornax, az In-kal és az Új Nemzedék. A formabontó forgalmazásért az évek óta sikeresen működő Mozgó Mozi nevű vállalkozás felelt. Saját mozival nem rendelkező kisvárosok meglátogatása után december 1-jén a #Sohavégetnemérős elstartolt a mozikban, a vetítési időszakot követően a  DVD-n is megjelenik.

 

#Sohavégetnemérős a Facebookon itt!

#

Producer: Lévai Balázs

Rendező: Tiszeker Dániel

Operatőr: Pataki Ádám

forgatókönyvíró: Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár, Dósa Detti, Lévai Balázs

A rendező munkatársa: Bíró Judit

Gyártásvezető: Valkony Zsolt

Hangmérnök: Bukovszky Ferenc, Major Csaba

Fővilágosító: Tichy Zsolt

Látványtervező: Horváth Viktória

Jelmeztervező: Keszei Bori

Zene: Wellhello

Zeneszerző: Csöndör László (Diaz)

Szereplők: Karácson Tamás (Fluor), Csöndör László (Diaz), Ötvös András (Katona József Színház művésze, az Isteni műszak című játékfilm főszereplője), Trecskó Zsófi (Madách Színház színművésze, Hartai Petra (Weöres Sándor Színház színművésze), Orosz Ákos (Vígszínház színművésze), Mészaros Blanka (Katona József Színház színművésze), Sztarenki Dóra (HBO Terápia egyik főszereplője), Dékány Barnabás (Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója), Lábodi Ádám (Vörösmarty Színház színművésze), Roszik Fruzsina (Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója), Lukács Dániel (Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója), Tóth János Gergely (Kaposvári Egyetem színművész hallgatója), Molnár Nikolett (Madách Színház, Szigligeti Színház), Zsigmond Emőke (Örkény Színház), Molnár Gusztáv (Terminal Workhouse, Nézőművészeti Kft.)

Koproducer: Rajna Gábor, Sipos Gábor, Stalter Judit

Gyártó cég: Színfolt Film

Koproducer cég: Laokoon Cinema

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés