bezár
 

film

2009. 03. 14.
Mickey Rourke rosszabbra számított a moszkvai Butyirkában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Sokkal rosszabbra számítottam" - mesélte a The Wrestler című filmjét Moszkvában reklámozó Mickey Rourke, aki kérésére ellátogathatott a hírhedt Butyirka fogházba.

prae.hu

A néhány napra az orosz fővárosba érkezett Rourke két és félórát töltött a történelmi falak között. (A Butyirkát még II. Katalin cárnő idejében építették, 1771-ben.)

Az amerikai filmsztár rabokkal találkozott, megnézte a börtönmúzeumot és az egyik cella priccsén ülve megkóstolta a börtönpékségben sült kenyeret.
Autogramot is osztott az elítélteknek, akik újságokból kivágott képeit íratták alá vele.

"Az lepett meg a legjobban, hogy az amerikai fogházakkal szemben milyen csönd honolt a börtönben" - mondta. "Sokkal rosszabbra számítottam, de semmit sem láttam abból a sok horrorsztoriból, amit az orosz börtönökről meséltek" - állapította meg.

Rourke, aki a szorítóba visszatérő kiöregedett pankrátort alakított a The Wrestler című filmben, számos szakmai díj mellett Oscar-jelölést is kapott játékáért.

A hosszú kihagyás után Hollywoodba visszatért színész a minap szerepet kapott A Vasember 2. című akciómoziban is, ami tovább növelheti népszerűségét, mert a képregényfilm első része tavaly nagy sikerrel futott.
Rourke a szuperhőst alakító Robert Downey jr. gonosz ellenlábasát játssza majd a The Hollywood Reporter értesülése szerint 2010 májusában a mozikba kerülő filmben.

nyomtat

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés