bezár
 

art&design

2016. 11. 24.
Moszkvában vendégeskednek a Vatikáni Múzeum féltve őrzött festményei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A moszkvai Tretyakov Képtárban vendégeskedik februárig a Vatikáni Múzeum képtárának néhány legértékesebb darabja - írta a The Art Newspaper című kulturális hírportál.

A pénteken nyíló Roma Aeterna (Örök Róma) című tárlaton a vatikáni gyűjtemény 42 festményét mutatják be, köztük Caravaggio Krisztus sírbatétele (1603-04) című művét, Raffaello 1507-ben született Fede és Carita című alkotását, valamint Nicolas Poussin Szent Erasmus vértanúsága (1628-1629) című festményét, amely nagy hatással volt a Rómába látogató orosz művészekre.  
    

prae.hu

Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, a tárlat ismertetésekor elmondta, hogy a február 19-ig látogatható moszkvai kiállításon "a vatikáni gyűjtemény legjobbjainak legjobbjait" vehetik szemügyre az érdeklődők.
    

A tárlat kurátora, a szentpétervári Ermitázs munkatársaként dolgozó Arkagyij Ippolitov külön örömnek nevezte, hogy Giovanni Bellini és Ercole de'Roberti egy-egy művét is kölcsönkapták a Vatikántól.
    

A tárlat megvalósulását a Forbes magazin által Oroszország leggazdagabb embereként számon tartott Aliser Uszmanov alapítványa támogatta.
    

A vatikáni gyűjtemény gyöngyszemeiért cserébe a Tretyakov Képtár hasonló jelentőségű alkotásokat fog kölcsönadni a Vatikánnak 2017 őszén.
    

A moszkvai kiállításra már az összes jegy elkelt az interneten.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés