bezár
 

színház

2016. 11. 17.
OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál a MU Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra a részvételi színházé a főszerep november 21. és 26. között a MU Színházban; a 2. OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztiválon a külföldi és hazai előadások mellett prezentáció, workshop, filmvetítés, valamint közönségtalálkozó várja az érdeklődőket.

Az interaktív színházi forma, a nézők aktív bevonása népszerű és elterjedt Magyarországon is, kőszínházakban és független társulatoknál egyaránt. "A részvételi színház azonban több ennél. Itt ugyanis a néző résztvevővé válik, kifejezheti érzelmeit, döntéseket hozhat, amelyek cselekvésre ösztönzik, tehát felelősséggel lesz a produkció és az adott téma iránt, amellyel megszólították" - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Mint írják, az alkotók bizalmi pozícióba helyezik a nézőt, így partnerré, alkotótárssá teszik. A közönség így válik aktív résztvevőjévé az előadásnak. Az ilyen produkciók alapja általában valamilyen kutatás, amely társadalmi kérdést vizsgál, és érdekérvényesítésre, érvényesülésre biztatja a nézőket.
    

A 2. OPEN Fesztiválon az Open Latitudes 3 (az Európai Unió Kultúra Programja) és a SÍN Kulturális Központ támogatásával külföldi - a Párizsban élő Ivana Müllertől a portugál casaBranca csapatig -, a MU Színház jóvoltából pedig hazai előadásokat láthat a közönség, többek közt a Káva, a KOMA és Molnár Csaba legfrissebb előadásait, valamint a Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt új közös színházi társasjátékát, továbbá a MU szép korú civilekkel készített közösségi színházi előadását.
    

A fesztiválon mutatja be többek között legújabb, ezúttal a hajléktalanság témáját vizsgáló színházi társasjátékát a Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt, Boross Martin rendezésében. A MU Színház, a Káva és a KOMA előadásai érintik a házasság, az együttélés kultúrája, a szülő-gyermek viszony kérdéseit. A horvát származású, Párizsban élő Ivana Müller rendhagyó felolvasószínházi előadásán a nézők egy mini-társadalom kialakulását modellezik. A portugál casaBranca alkotópáros egyhetes workshopja résztvevőivel a "boldogság kulcsát" keresi - áll a közleményében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés