bezár
 

irodalom

2016. 11. 16.
A Scolar Kiadó karácsonyi megjelenései
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Scolar Kiadó karácsonyi megjelenései A Scolar Kiadó újdonságai karácsony körül

Sofi Oksanen: Norma

 

Sofi Oksanen újabb dühödt erejű regényt írt – sötét titkok, rejtélyes gyilkosságok, embertelen „csecsemőgyárak” és a szépséget csúf iparrá süllyesztő kozmetikai terror adja a hátterét a gyönyörű Norma történetének. A mágikus elbeszélés főhőse különleges és ritka tulajdonsága miatt kerül veszélybe: az árulás és a paranoia hálójába fonódik, melyből egyedül kell kiszabadulnia.

prae.hu

Lépjen be Norma Ross ármánnyal szőtt varázslatos világába!

Oksanennek ismét sikerült sötét színekkel pettyezett, érzékletes tablót festenie a maffiaérdekek, az önzés és a zsarolás által működtetett őrült világról. A krimiszerűen szövevényes, hidegrázó történet hősei halálos titkokat rejtenek. Tetteiket az örökös félelem mozgatja…

Sofi Oksanen – Norma

9789632446509
3950 Ft

 

David Grossman: Egy ló besétál a bárba

 

Grossman regénye megrázó és lélegzetelállító olvasmány. Árulások a szerelemben, hűtlenség a barátok között, magárahagyatottság a családban, bűntudat, mely feloldozásért kiált. A férfi őrlődik a színpadon a közönség iránti kötelezettsége és az önmaga iránti tartozása közt. Dovalé maró, bántó humorral provokálja a nézőket, nem tudva, nevetni fognak-e vagy sírni – és teszi mindezt úgy,

hogy a közönség soraiban ott ül régi gyerekkori barátja, aki megpróbálja megérteni: vajon a komédiás miért is hívta meg erre az előadásra?

David Grossman - Egy ló besétál a bárba

9789632446608
3450 Ft

 

 

Gerlóczy Márton: Elvonókúra


Egy magyar pincér életének 12288. napján elutazik egy thai szigetre, hogy végre kipihenje magát és leszokjon az alkoholról. Útitársa, Márczy Lajos (A csemegepultos naplója, Check-in), napról napra dokumentálja titkos naplójában a pincér elvonókúráját, saját küzdelmét és a thai sziget valóságát: a kiábrándult helyieket és a nyugati világ dőzsölő hordáit; a görcsösen és kétségbeesetten nyugalmat és kalandot kereső nőket és férfiakat. 

Az Elvonókúra a szerző első olyan regénye, amit mindvégig félmeztelenül, zokni nélkül írt. Ez nagy segítség volt számára, hiszen rengeteg manapság a pulóverben és zokniban készülő regény, és látjuk az eredményét.

Gerlóczy Márton: Elvonókúra
9789632446516
3950 Ft

 

 

Meelis Friedenthal: Méhek

 

Laurentius Hylast „felforgató eszméi” miatt eltanácsolják a Leideni Egyetemről. A XVII. század végén járunk. A diák úgy dönt, hogy Észtországban, a Tartui Egyetemen folytatja tanulmányait. A városban éppen éhínség tombol. Friedenthal regénye az új környezetben eltöltött első napok krónikája. A Méhek középpontjában az emberi lélek, illetve annak torzulásai állnak. Szerelem és árulás, valóság és illúzió itatja át egymást a könyv lapjain és Laurentius elméjében. Lassanként, apró töredékekből tárul fel a diák múltja. És a végére kiderül, a halál nem feltétlenül a legrosszabb eshetőség. Ha létezik halál egyáltalán…

Meelis Friedenthal – Friedenthal

9789632446530
3450 Ft

 

 

Linn Ullmann: A nyugtalanok

 

Ingmar Bergman birtoka Frö szigetén. Az idős filmrendező időről időre összeül legkisebb gyermekével, Linn-nel, hogy magnószalagra rögzítsék társalgásukat, amelynek alapján Linn majd megírhatja közös beszélgetős könyvüket. Ám a feladat nem bizonyul egyszerűnek. Linn, mintha valami belső démon akadályozná, mindent elront, amit csak lehet, édesapja halála után pedig sokáig elveszettnek hiszi a szalagokat. Kettejük története ez a szöveg- és emléktöredékekből építkező kötet, amely azt is megmutatja, hogy az emlékezés nem adottság, hanem teremtő munka és küzdelem. 

Linn Ullmann – A nyugtalanok

9789632446820

3950 Ft

 

 

Növényi Norbert: A Növényi

 

Növényi Norbert a magyar sport emblematikus alakja: olimpiai bajnok, az 1980-as moszkvai olimpia sztárja, hétszeres kötöttfogású magyar bajnok, Eb- és vb ezüstérmes birkózó; Európa- és világbajnok kick-boxos; 52 évesen MMA-ban szerzett világbajnoki övet; 56 évesen grapplingben nyert világbajnokságot. Ezenkívül játszik színházban, filmekben, karakteres szereplője népszerű sorozatoknak, s az írás is közel áll hozzá. Sokoldalú személyiség, akinek az élete számos fordulatos kalandot rejt. Önéletrajza mindenkinek izgalmas olvasmány!

Növényi Norbert – A Növényi

9789632446691   

3950 Ft

 

Száraz Miklós György: Apám darabokban

 

Szerelmes regény? Történelmi mű? Kémtörténet? Dokumentumkötet? Családregény? Egy nemzedék szembenézése a múlttal? Mindez együtt, lebilincselően, ahogy azt már Száraz Miklós Györgytől megszokhattuk. S mégis kicsit szívszaggatóbban a megszokottnál, hiszen a szerző saját szüleinek szerelmét, családjuk meghurcoltatását, édesapja életének kalandos fordulatait írta meg. Közben megelevenítve a háború előtti és utáni éveket, a kádári rezsim korszakát, a határokkal, börtönévekkel, kényszerű emigrálásokkal szétszakított családok sorsát és e nehéz sorsok mögötti emberséget.

Száraz Miklós György – Apám darabokban

9789632446134

3950 Ft

 

Ungvári Tamás: A Zuckerberg galaxis – Az én Facebookom

 

Gutenberg könyvgalaxisa után a 21. század a megváltozott kommunikációs, művelődési és olvasási szokásokkal köszöntött ránk. Új próféták születtek, akik gyökeresen formálták át addigi világunkat. Ilyen Mark Zuckerberg, akinek Facebook-világa mindenkit megérintett. Ungvári ismét tanúságát adja annak, hogy egyszerre tiszteli a műveltség hagyományát és kíváncsian fürkészi az újdonságot. Facebook-bejegyzései a kritikai elemzés könnyűlovasságát képviselik. Mindenre gyorsan reagál. Fegyverei között kiemelt szerepet kap az irónia és a derű. 

Jelen kötet Ungvári Tamás legizgalmasabb Facebook-bejegyzéseinek gyűjteménye, melyből korunkat rekonstruálhatjuk. E megmentett jegyzetekből egy vidám kommentátor megbocsátó arca néz vissza ránk.” 

Ungvári Tamás – A Zuckerberg galaxis – Az én Facebookom

9789632446684

3750 Ft

 

 

Lányi András: Elképzelt közösségeim

 

Lányi András író, filozófus, egyetemi oktató, a Duna Charta, a Védegylet és az Élőlánc Magyarországért egyik alapítója – emblematikus alakja a magyarországi ökológiai mozgalomnak. Munkásságának középpontjában a környezet és a társadalom, a közösségi lét védelme áll. Határozott politikai, ökopolitikai, társadalmi elképzeléseiről ad képet friss tanulmánykötete. Lányi nem riad vissza az úgynevezett rázós témáktól: így nagy ívű írást ad közre a liberalizmusról, az antiszemitizmusról, a migrációról, az ökológiai rendszerváltozás szükségességéről, Paks2-ről, a globalizmusról…

Lányi András – Elképzelt közösségeim

9789632446844

3250 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés