bezár
 

irodalom

2016. 11. 16.
A Móra Könyvkiadó újdonságai – Ősz, tél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Móra Könyvkiadó újdonságai – Ősz, tél A Móra Könyvkiadó őszi-téli újdonságai

Forrai Katalin: Ének az óvodában 3+

A pedagógusok által rég várt kötet újra kapható!

http://www.mora.hu/konyv/enek-az-ovodaban

 

Forrai Katalin könyve ma már klasszikusnak számít: évtizedek óta az óvodai ének-zene oktatás egyik nélkülözhetetlen alapműve, amely a zenei kultúra továbbadásában, a magyar népzenekincs megismertetésében és a zenei készségek fejlesztésében nyújt szakmai, módszertani segítséget.

prae.hu

A szinte teljes óvodai dalanyagot felölelő zenei példatár az otthoni és óvodai énekléshez, játékhoz, zenehallgatáshoz kínál több mint háromszáz mondókát, dalt és énekes játékot. A Rogán Miklós szemléltető ábráival és rajzaival illusztrált kötetet – amelyet a Móra Kiadó felújított formában tár a közönség elé – gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek, iskoláknak, óvodáknak és könyvtáraknak ajánljuk.

Forrai Katalin: Ének az óvodában

304. old., 2999 Ft, illusztr. Rogán Miklós 

 

Richard Scarry: Tesz-Vesz város iskolája 3+

http://www.mora.hu/konyv/tesz-vesz-varos-iskolaja

 

Elérkezett a nagy nap: kezdődik az iskola! Cicó reggel Egonnal készülődik, majd csupa izgalmas órán vesz részt. Velük együtt ismerkedhetünk meg az ábécé betűivel, a számok és a színek világával, a napok, hetek, hónapok körforgásával. Közben nem csak Mézes tanító nénit zárjuk a szívünkbe, hanem Buhera mestert, az iskola kelekótya gondnokát is.

Richard Scarry: Tesz-Vesz város iskolája

72. old., 2999 Ft

 

Richard Scarry: Tesz-Vesz szótár 3+

magyar-angol-német

http://www.mora.hu/konyv/tesz-vesz-szotar

 

Ebben a könyvben több mint 1500 szót és képet találsz. Sőt mi több, háromszor annyi szót, mert a Tesz-Vesz szótárban a magyar kifejezések angol és német megfelelője is szerepel. Igazi szótárt vehetsz a kezedbe, amelyet, remélem, örömmel forgatsz majd, hiszen a képek sokat segítenek. Meglátod, milyen érdekes összehasonlítani a három nyelv szavait. Ha még nem tanulsz idegen nyelvet, kérj meg valakit, aki tud angolul vagy németül, hogy tanítson meg a helyes kiejtésre. Még egy mulatságot találsz majd a könyvben. Richard Scarry, a könyv írója és rajzolója sok apró rejtvényt ad fel neked, így a szórakoztató nyelvtanulás mellett még böngészhetsz is! Jó szórakozást!

Richard Scarry: Tesz-Vesz szótár

96 old., 3999 Ft

 

Benji Davies: Nagypapa szigete 4+

http://www.mora.hu/konyv/nagypapa-szigete

 

A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról Szabó T. Anna lírai fordításában. Segítségére lehet a szülőknek, gyerekeknek a gyászban, gyászfeldolgozásban.

Benji Davies: Nagypapa szigete

32 old., 2699 Ft, ford. Szabó T. Anna

 

Boldizsár Ildikó: Esti Tündérmesék 5+

http://www.mora.hu/konyv/esti-tundermesek 

 

Boldizsár Ildikó Esti mesék sorozatának 3. kötete az Esti mesék fiúknak és Esti mesék lányoknak kötetek után. 

A történeteket Boldizsár Ildikó író-mesekutató válogatta össze javarészt magyar népmesékből, de található a gyűjteményben erdélyi szász, valamint skót népmese is. A kötet egyaránt szól fiúknak és lányoknak, kicsiknek és nagyoknak – mindenkinek, aki szeretne egy szép esti mese után békés álomba merülni.

Boldizsár Ildikó: Esti Tündérmesék

128 old., 3499 Ft, illusztr. Kőszeghy Csilla

 

A nem hivatalos Pokemon Go kézikönyv 5+

http://www.mora.hu/konyv/a-nem-hivatalos-pokemon-go-kezikonyv  5 év felettieknek

 

Exkluzív tippek, trükkök és stratégiák segítenek abban, hogy mindet elkaphasd!

A nem hivatalos Pokemon Go kézikönyv

208 old., 2999 Ft

 

Ablak-zsiráf könyvek – közlekedés 5+

http://www.mora.hu/konyv/ablak-zsiraf-konyvek-kozlekedes 

 

A mindannyiunk gyermekkori élményét adó Ablak-zsiráf lexikon sorozattá bővül. A tematikus kiadványok közül az Állatokat követő friss kiadvány a gyerekek egyik kedvenc témájával, a járművekkel foglalkozik. 

Ablak-zsiráf könyvek – közlekedés

64 old., 2799 Ft, illusztr. Hegedűs Márton

 

Ablak-zsiráf foglalkoztatókönyv – közlekedés 5+

http://www.mora.hu/konyv/ablak-zsiraf-foglalkoztatokonyv-kozlekedes

 

Mindenki szeret utazni. Ha utazunk, közlekedünk. Ha érdekelnek az autók, a hajók, a repülőgépek, élvezet lesz számodra a feladatok megoldása. Sokat segíthet, ha használod az Ablak−zsiráf Közlekedés című gyereklexikont.

Színezz! Oldd meg! Találd ki! Nézz utána!

Ebben a füzetben olyan feladatokat találsz, amelyeket egyszerűbben tudsz megoldani, ha lapozgatod az Ablak−zsiráf sorozat Közlekedés című kötetét.

Ablak-zsiráf foglalkoztatókönyv – közlekedés

24 old., 999 Ft, illusztr. Hegedűs Márton

 

Szabó Magda: Bárány Boldizsár 6+

http://www.mora.hu/sorozat/szabo-magda-gyerekkonyvei

 

Szabó Magda első gyerekkönyve a Bárány Boldizsár. 1958-ban jelent meg először, és azóta számtalan színpadi és zenés feldolgozása született. A verses mese játékos rímei, zeneisége, kedves állatszereplői a hazai gyerekirodalom alapművévé tették. 

Bárány Boldizsár nem szeret iskolába járni. Nem akar illedelmes kisbárány lenni, mi mégis szívünkbe zárjuk őt. Akkor is, amikor eltünteti Ponty Piroska hozományát, és akkor is, amikor elcseni Mókus doktor bundáját. Szegény szülei sem tudják, hogyan lehetne beállítani őt a szelíd, jól nevelt kisbárányok sorába. Egyszer csak a sok huncutság, rosszalkodás visszaszáll Bárány Boldizsár fejére, és ő kétségbeesetten megpróbálja jóvátenni a hibáit. Ekkor szeretjük őt a leginkább!

Szabó Magda: Bárány Boldizsár

104 old., 2499 Ft, illusztr. Kismarthy – Lechner Zita

 

Micimackó a legjobb mackó – Jubileumi kiadás! 6+

MEGJELENIK: 11.25.

 

Ki hinné, mindannyiunk szeretett Micimackója 2016 októberében 90 éves.

Ebből az alkalomból napvilágot lát egy gyönyörű kis kötet, amelyben az 1926-ban megjelent történetek szereplőinek újabb kalandjait izgulhatjuk végig. Mi több, új szereplő bukkan fel a Százholdas Pagonyban, egy pingvin.

120 old., 2499 Ft, ford. Kövesdi Miklós, illusztr. Mark Burgess

 

Philip Reeve – Sarah McIntyre: Sen és a száguldó szán 6+

MEGJELENIK: 11.23.

http://www.mora.hu/sorozat/kaprazatos-kalandok

Philip Reeve – Sarah McIntyre: Sen és a száguldó szán

 

Graphic novel sorozatuk, a Káprázatos kalandok új kötettel bővül! 

Száguldó szánverseny az Északi-sarkra!

 

Jó százévente beköszönt az Északi sarkon az Igazi Tél. Ilyenkor ötvenféle hó esik, és pontosan a sarkon láthatóvá válik Hóapó palotája.  Indul a szánverseny, és aki legelőször ér Hóapóhoz, annak teljesül a kívánsága. Sen és Sika nem akarja elszalasztani a lehetőséget, ám ez a verseny teli van ÁDÁZ veszedelmekkel. De hőseinknek sok apróság siet a segítségére. Egészen pontosan 66 apróság:  az ő szánjukat ugyanis MOPSZOK húzzák, 264 tappancs minden erejével!

INDULJON HÁT A VERSENY! Kalandok, izgalom, humor, barátság, felelősségvállalás, az élet fontos kérdéseinek megismerése – kell ennél több? És mindehhez ragyogó illusztrációk.

216 old., 2699 Ft, ford. Ajkay Örkény

 

A nagy sikerű Szutyok-történetek harmadik, karácsonyi kötete!

Colas Gutman: Boldog Karácsonyt szutyok! 6+

http://www.mora.hu/konyv/boldog-karacsonyt-szutyok

 

A sorozat karácsonyi kötetében a két barát mindenképpen házban akarja tölteni a szentestét. Igen ám, de ki látna szívesen vendégül egy csapzott kutyát meg egy elgázolt macskát? Talán a Karácsonyi család? Szutyok hozzájuk kopogtat be…

Colas Gutman: Boldog Karácsonyt szutyok!

64 old., 1499 Ft, ford. Pacskovszky Zsolt, illusztr. Marc Boutavant

 

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő 6+

Der runde Wald mit vier Ecken

http://www.mora.hu/konyv/a-negyszogletu-kerek-erdo

 

A mesegyűjtemény először 1985-ben jelent meg a Móra Könyvkiadónál. A Négyszögletű Kerek Erdő azóta generációk kedvence lett könnyed, mégis filozofikus humora és szerethető figurái miatt. A kötet teljes kiadása újra a Móra Könyvkiadó gondozásában, Réber László eredeti rajzaival vásárolható meg. A klasszikus mesék mostantól németül is olvashatók.

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

64 old., 2999 Ft, 3499 Ft, illusztr. Réber László

 

Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány 6+

http://www.mora.hu/konyv/a-legkisebb-boszorkany

 

Lázár Ervin megrendítő szerelmi története Ámi Lajos cigány mesemondó motívumkincséből táplálkozik, és először jelenik meg önálló kötetben Molnár Jacqueline boszorkányosan szép képeivel.

Anya-Banya, a világvégi boszorkány régóta tanítja igézni, rontani és seprűn lovagolni három lányát: a fekete, tenyeres-talpas Rillát, a szőke nádszál Marillát meg a vörös, szeplős kis vakarcsot, Amarillát. Egy napon azt a feladatot kapják, hogy akadályozzák meg Király Kis Miklós és Tündér Tercia házasságát. A két idősebb testvér el is akarja veszejteni Miklóst, de a legkisebb boszorkány beleszeret, és tűzön-vízen át próbálja megmenteni. Vajon sikerül neki?

Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány

64 old., 2699 Ft, illusztr. Molnár Jacqueline

 

Nyulász Péter: A fürdők réme 6+

Berger Szimat Szolgálat

http://www.mora.hu/konyv/a-furdok-reme

http://www.mora.hu/sorozat/berger-szimat-szolgalat

 

Új sorozat első része nyomozással, a 9 magyar kutyafajtával, sok humorral és teljes pedagógiai segédlettel önálló olvasásra 8-11 éveseknek a Helka trilógia szerzőjétől.

http://www.bergerszimat.hu/

A sorozatban kiemelkedő szerepet játszik a képi világ, amit Ritter Ottó, animációs filmrendező és karaktertervező alkotott meg. 

A Berger Kiadó a Móra Kiadói Csoport tagja.

Nyulász Péter: A fürdők réme

128 old., illusztr. Ritter Ottó 

 

Nyulász Péter: Az ellopott Mikulás-szán 6+

MEGJELENIK: 11.18.

Berger Szimat Szolgálat

http://www.mora.hu/konyv/az-ellopott-mikulas-szan

http://www.mora.hu/sorozat/berger-szimat-szolgalat

 

Már itt az új sorozat második része! Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is... Bugac Pongrácnak kell kiderítenie, hogy mit keresnek a gyerekek Párizsban, és hogy hova tűnt az összes szaloncukor. No de mit kapnak vajon mindezért a Mikulástól?

Az ellopott Mikulás

A Berger Kiadó a Móra Kiadói Csoport tagja.

128 old., illusztr. Ritter Ottó

 

Nagy Deyeroll foglalkoztató 1-2   6+

http://www.mora.hu/konyv/nagy-deyrolle-foglalkoztato-album-1 

http://www.mora.hu/konyv/nagy-deyrolle-foglalkoztato-album-2

 

A francia Deyrolle Kiadó iskolák számára készített oktatási segédanyagokat, szemléltető tablókat. Kiadványaiból több generáció tanulta az állattant, a növénytant, a fizikát, az anatómiát. Tudományos pontosságuknak, igényes kivitelüknek köszönhetően a Deyrolle-tablók ismertek lettek az egész világon. Ebben a kötetben 21 színes Deyrolle-tabló található, amelyhez érdekes feladatok társulnak: különbségkeresők, matricás rejtvények, párkeresők, labirintusok, tanácsok lekvárfőzéshez, gombászáshoz, babültetéshez. A sok-sok szórakoztató feladvány közben az olvasó nagyszerű dolgokat tanulhat meg a természetről és a környezetvédelemről.

Nagy Deyeroll foglalkoztató 1-2

48 old., 2499 Ft

 

Szabó Magda: Sziget-kék 9+

 

A Sziget-kék 1959-ben jelent meg. Kritikusai az utópia műfajába sorolták, mert a regénybeli Sziget olyan világmodellt ábrázol, amelyben ember és állat, tudomány és természet harmóniában létezik egymás mellett. Ma „zöld” mesének mondanánk, amely az állatok védelmét, a fenntartható fejlődést és a humanizmust közvetíti, méghozzá olyan magától értetődő módon, ami talán a gyerekek számára a legtermészetesebb.

Lavinia nénivel nem könnyű az élet. Mikor Valentin édesanyja balesetet szenved, a kisfiú házsártos, rideg nagynénjével kerül egy fedél alá, aki vaskézzel vezeti a birtokot, és keményen bánik az alkalmazottaival. Akár emberek, akár állatok. Egy nap Valentin védelmébe veszi a teherhordásra kivezényelt lovakat, erre Lavinia néni megbünteti: megtiltja, hogy édesanyját meglátogassa a kórházban. A kisfiú ekkor különleges képességet fedez fel magában: megérti az állatok beszédét. Hamarosan hihetetlen utazásra indul Kandúrkával és János mókussal egy óriásfelhőn. A Szigeten, ahová érkeznek, fantasztikus masinákat, csodatévő gyógyszereket, bölcs törvényeket találnak. A helyi tudósok pedig kutatni kezdik az elixírt, amellyel megmenthetik Valentin édesanyját. Sziget-kéknek kell lennie, olyan kék színűnek, ami máshol nem állítható elő! Közben Lavinia néni ellen fellázad a város, nemcsak a tejesember és a postás, de a talicskák sem tartják be többé a szabályokat…

176 old., 2799 Ft, illusztr. Nagy Norbert

 

Lackfi János: Az informatikus kutyája 9+

100 év legvagányabb francia gyerekversei

 

Lackfi János tizenöt francia és belga költő legszebb, legőrültebb, legőrültebben szép verseit válogatta össze és fordította le az elmúlt száz évből. A világhírű francia gyerekköltészetből először jelenik meg antológia magyar nyelven.

A vízilovat elküldi a felesége karatézni, hátha úgy lefogy. A fülbemászó falba mászik, mert hát a falnak is füle van. A féllábú ember falába pedig szépen kihajt, erdő lesz belőle. Öltönyös pasasok bámulják az aszfaltozást tátott szájjal: hiába, az aszfaltozó munkások a legmenőbbek! A zsiráf berúgott, a milliomos kihajózott az ablakon, a tehénnek körülbelül négy lába van, és mind csodálatosan leér a földig. A tyúkok úsznak a víz alatt, húgom egy széktámla, keresztanyám egy fakereszt, na és? Elefántot is tartunk otthon, egy teknősbéka énekel katalánul, nagymama pedig ezeréves és fél kézen állva mos fogat. Ja, és van egy semmiházi ember, aki igazából nincs is, illetve egyszerre van is meg nincs is. Egy kagylóval fel lehet hívni telefonon a tengert, még bele is szól. Az informatikus kutyája pedig szerveren tárolja az elásott csontokat.

144 old., 2699Ft, illusztr. Molnár Jacqueline

 

Dóka Péter: Fekete eső 9+

http://www.mora.hu/konyv/viharlovag-1-fekete-eso

 

Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A szerző jól ismert humora, fantáziája most is magával ragadja az olvasót. Hősei bukott lovagok, szélhámos vitézek, történetíró törpék, jámbor sárkányok.

A Viharlovag trilógia első kötete.

Dóka Péter: Fekete eső

288 old., 2499 Ft, illusztr. Baranyai (b) András

 

Bosnyák Viktória: Két bolond százat csinál 9+

http://www.mora.hu/konyv/ket-bolond-szazat-csinal

 

A Nyelvkincstár sorozat új kötete a szólásokkal, közmondásokkal foglalkozik. Ajándék póknak ne nézd a fogát, lóból is megárt a sok. Ilyen butaságokat mond Lala, a koala, aki húgával, Kokóval nemrégiben érkezett a Nevenincs erdőbe. Vajon miért használja helytelenül a közmondásokat, amiket annyira szeret? Bölcs Elek kideríti, hogy mi okozza a bajt, felesége, Gyöngyi pedig rendet tesz az erdőlakók fejében. Gyakorlat teszi a mestert: mire a mese végére érünk, nemcsak az erdőlakók, de az olvasó is helyesen tud majd használni kétszáz magyar szólást, közmondást és szállóigét, hiszen a jó pap holtig tanul.

Bosnyák Viktória: Két bolond százat csinál

120 old., 1499 Ft, illusztr. Szűcs Édua

 

Csájiné Knézics Anikó: Két bolond százat csinál - Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez 9+

http://www.mora.hu/konyv/ket-bolond-szazat-csinal-feladatgyujtemeny-bosnyak-viktoria-konyvehez

 

A Két bolond százat csinál című meseregény és a hozzá tartozó feladatgyűjtemény kétszáz magyar szólás, közmondás és szállóige helyes használatával foglalkozik. Bosnyák Viktória könyve önmagában is ideális a téma gyakorlásához.

Ez a feladatgyűjtemény – a meseregény otthoni vagy tanórai feldolgozásaként – az olvasástechnikai, a szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet. A regény valamennyi fejezetéhez azonos koncepció szerint összeállított feladatsor tartozik.

Csájiné Knézics Anikó: Két bolond százat csinál - Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez

48 old., 799 Ft, illusztr. Szűcs Édua

 

Phyllis Reynolds: Tappancs kalandjai 9+

http://www.mora.hu/konyv/tappancs-kalandjai

 

Újra megjelent a világhírű regénysorozat első kötete. Megható és kalandos történet egy fiúról, aki életében először szembesül azzal, hogy a legszebb álmokért küzdeni kell, sőt néha még csalni és hazudni is. Marty azt szeretné, ha ő lenne Tappancs gazdája, Tappancs pedig Marty kutyája szeretne lenni – a köztük lévő ragaszkodás és szeretet vajon erősebb a felnőttek törvényeinél?

Egy vasárnap délután megváltozik a tizenegy éves Marty élete. Ebéd után sétálni indul a folyó környékére, ahol találkozik egy sovány, riadt tekintetű kutyával, aki rögtön mellé szegődik. Tappancs éppen menekülőben van: elszökött gazdájától, a kegyetlen Judd Traverstől, és nem akar többé visszamenni hozzá. Marty nem tudja, mit tegyen: ha a szívére hallgat, megtartja a kutyát – ha viszont szót fogad a szüleinek, akkor visszaviszi törvényes gazdájának.

Phyllis Reynolds: Tappancs kalandjai

160 old. 1999 Ft, ford. Márton Andrea

 

Helen Montardre: A lónak nincs árnyéka 9+

http://www.mora.hu/konyv/a-lonak-nincs-arnyeka 

Megújult Pöttyös sorozatuk!

 

„A lovaknak nincs árnyéka” – mondta mindig az apám. Sokáig nem tudtam, mit ért ezen. Egészen addig, amíg Lea be nem lépett az életembe. 

Ez a könyv két lányról szól. Az egyiknek van testvére, a másiknak nincs. Ez a könyv egy félig elvadult lóról szól, amire már senki se mer felülni. Ez a könyv vágtákról, edzésekről, versenyekről, nevetésről, barátságról szól. És az újrakezdésről. És titkokról. 

Hélène Montardre Párizs környékén született. Egyetemi tanulmányai után többféle szakmát is kipróbált: volt tanár, idegenvezető, kiadó. Jelenleg férjével és két lányával Toulouse mellett él.

Az írás az egyik legfontosabb dolog az életében, de emellett szeret olvasni, utazni, szereti a filmeket és a természetet.

Helen Montardre: A lónak nincs árnyéka

120 old., 1999 Ft, ford. Tegzes Emese, illusztr. Rippl Renáta

 

Új címek a Móra Klassz sorozatban 10+

http://www.mora.hu/sorozat/mora-klassz

 

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

 

A XVI. század derekán az egykor dicsőséges Magyar Királyság végnapjait éli. A mohácsi vészt követően az ismétlődő török hadjáratok sorra veszik be a végvárakat: Buda, Pécs, Esztergom, Szeged után elvész Temesvár és Szolnok is. Az Oszmán Birodalom ékként hatol az ország belsejébe, de Eger vára, a Felvidék védelmezője áll még, ahol kétezernél is kevesebb várvédő néz szembe kétszázezernyi törökkel.

Gárdonyi eredetileg Bornemissza Gergely élettörténetét kívánta megírni, ám végül azon a ponton fejezte be regényét, amikor főhőse katonai pályájának csúcsára jut, és a török sereget visszaverő, győztes Dobó után őt nevezik ki Eger várkapitányává. Sorsának közeli, szomorú vége csak fölsejlik a regény első felének kalandjaiban…

Bátorság, meg nem alkuvás és hűség a reménytelennek tetsző küzdelemben – ez Gárdonyi históriájának üzenete, melyet első megjelenése után több mint száz évvel, 2005-ben, a Nagy Könyv versenyen a legnépszerűbb magyar regénynek választottak az olvasók.

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

608 old., 2999 Ft, sorozatterv és borító: Herbszt László. 

A sorozatban eddig megjelent: Eric Knight: Lassie hazatér, James M. Barrie: Pán Péter

 

Hernádi Sándor: Helyesírási önképző 10+

 

Egy legendás könyv átdolgozott és felújított változata: a Helyesírási önképző csaknem négy évtizede segít gyerekeket és felnőtteket abban, hogy helyesírási tudásukat tökéletesítsék, anyanyelvüket minél jobban megismerjék. Az eddig megjelent kiadásokkal ellentétben ez a kötet a legújabb helyesírási szabályzaton alapul, és korszerű segédkönyvként használható mind az oktatásban, mind az önképzés során. A mű nem csupán ismerteti a szabályokat, de segít begyakorolni azok alkalmazását is, mégpedig példasorok és készségfejlesztő feladatok segítségével.

208 old., 2499 Ft

 

Új LOL-kötet 13+ 

http://www.mora.hu/konyv/becsavart-szerelem

 

Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

 

Parker imád softballozni! A tizenhét éves lány megállíthatatlan a pályán, igazi őstehetség, mégis otthagyja a csapatot, amikor az anyja lelép egy másik nővel, és az egész város botránytól hangos. Parker ezután mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, őt aztán tutira a pasik érdeklik. Ha ehhez az kell, hogy bombanővé változzon, és egy csomó sráccal kikezdjen, hát legyen! Nem számít, ez mennyire dühíti a baseballcsapat szexi kapitányát, vagy hogy a fiatal segédedzővel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz. A lánynak idő kellene, hogy rendet tegyen a fejében és a szívében, de a szerelemben nincs időkérés, az csak száguld felé, mint egy csavart labda. Vajon Parker megnyerheti ezt a meccset?

Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

304 old., 2299 Ft

 

Váradi Péter: Van új a Nap alatt 18+

http://www.mora.hu/konyv/van-uj-a-nap-alatt

 

Fontos téma a környezetvédelem, és az alternatív energia kérdése. A könyv szerzője a magyar származású, Washingtonban élő Váradi Péter a téma nemzetközi szakértője. A szerző könyve 2014-ben jelent meg angol nyelven Sun Above the Horizon – Meteoric Rise of the Solar Industry címen. A magyar átdolgozott kiadás a PV rendszerekkel kapcsolatos legújabb fejlesztésekről és a napenergia-felhasználás magyarországi történetéről is beszámol – az erről szóló fejezetet Pálfy Miklós írta.

Váradi Péter: Van új a Nap alatt

464 old., 3499 Ft 

 

Felnőtt színezők 

Állatok

Arabeszk

Atlantisz 

Animorphia

Creamorphia

http://www.mora.hu/sorozat/felnott-szinezok 

 

A tél közeledtével egyre több időt töltünk otthon a melegben. Jó program a közös színezés, alkotás, böngészés.

Paola Piacco három albumában az olvasó több mint 1000-1000 rajzot színezhet ki, életre keltve ezáltal a képzeletünk alkotta különleges lényeket. A rajzok kiszínezése izgalmas élmény, ugyanakkor hatékonyan segít a mindennapi stressz leküzdésében is.

A világhírű Kerby Rosanes két különleges színezőkönyve kuriózum.  A Fülöp-szigeteki illusztrátor egyedi stílussal, apró mintákból összeállított kétoldalas állatrajzokkal varázsol el bennünket. Egy-egy apró elem felfedezésével böngészővé is válik a színező.

Színes Álmok - Arabeszk

96 old., 3499 Ft

 

Nicola Jane  Swinney: A legszebb lovak 6+

http://www.mora.hu/konyv/a-legszebb-lovak

 

E gyönyörű könyv bemutatja a világ legszebb és legnemesebb lófajtáit. Felfedezhetjük, mi teszi az egyes fajtákat egyedülállóvá: az erejük? Az ügyességük? A kecsességük? Érdekes származásuk? A lélegzetelállító képek csodálatos gyűjteményében gyönyörködve megértjük, miért ejtik rabul szívünket olyan könnyen e csodálatos, fenséges teremtmények. A ló a világ egyik legcsodálatosabb teremtménye. Gyönyörű, okos, intelligens, tiszta, és még sokáig folytathatnánk erényeinek felsorolását.

Közös történelmünk több ezer éve során egészen különleges kapcsolat alakult ki ember és ló között. Nem véletlen, hogy napjainkban, amikor a legtöbb területen gépek vették át a ló szerepét, továbbra is úgy érezzük, szükségünk van rájuk. Aki teheti, lovagolni jár, akinek ez nem adatik meg, szép könyveket nézeget és álmodozik a fenséges paripákról.

Amit a szerző, Nicola Jane Swinney nem tud a lovakról, az nem is létezik. Ezúttal kisebb gyerekek számára, a legfontosabb tudnivalókat és az érdekességeket röviden összefoglalva ír kedvenceiről, és mondanivalóját csodálatos fotókkal illusztrálja. 

A karácsonyi ajándékot kereső kedves olvasók egyik kedvence lehet ez a fantasztikus kötet, amelyet felnőttek is nagy élvezettel lapozgatnak majd.

Nicola Jane  Swinney: A legszebb lovak

96 old., 2999 Ft, ford. Zölei Anikó

 

Közelgő eseményeik

 

November 18., – Indiai Nagykövetség Mesés India

Indiai témájú köteteik közös bemutatója

http://www.mora.hu/konyv/indiai-tudomanyok-es-talalmanyok-nagy-konyve 9+

http://www.mora.hu/konyv/anup-es-a-csodalatos-tuzhely 5+

http://www.mora.hu/konyv/mese-a-lotuszviragrol 8+

Mese azvirágról

 

November 20., – Fashionist Gilbert és barátai a Wamp Téli Fesztiválon 

Foglalkoztató és könyvvásár a nagyközönségnek a NLC fesztiválján. 

Gilbert és barátai

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés