bezár
 

irodalom

2016. 11. 14.
Arany Medál-díj: A közönség kedvenceit keresik!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elrajtolt az Arany Medál-díj szavazása, a kulturális elismerésre november 30-ig várják a voksokat. A Mészáros Márton fiatal kulturális újságíró által alapított elismerést nyolcadik éve adják át.

Az elismerésre az idei évben is hat különböző kategóriába lehet szavazatot leadni. A voksolóknak azoknak a művészeknek a nevét kell elküldenie, akiket legalkalmasabbnak vélnek a díjazásra. A felterjesztés feltétele, hogy csak élő személyre lehet szavazni, az adott művésznek pedig az elmúlt egy évben valamilyen kézzel fogható produktumot kellett alkotnia. Szépírók esetében kötetmegjelenéshez kötött az érvényes voks, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, illetve színpadi darab létrehozásában nyújtott közreműködéshez.

prae.hu

Az Arany Medál-díj az elmúlt években számtalan kimagaslóan elismert alkotót is díjazott. Az elismertek között vannak többek között a Nemzet Színészeinek tagjai, de Kossuth-díjas alkotók is átvették az elismeréseket. Megkapta a kitüntetést többek között Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Bánsági Ildikó, Gálffi László, Kulka János, Tompos Kátya, Martinovics Dorina, Szabó Erika és Földes Eszter is.

A felterjeszteni kívánt művészek nevét az aranymedaldij@gmail.com e-mail címre várják az alábbi kategóriákban:

  • Az év írója
  • Az év színésze
  • Az év színésznője
  • Az év rendezője
  • A legígéretesebb fiatal tehetség díja
  • Életműdíj

Az elismeréseket 2016-ban is a Bethlen Téri Színházban adják át a díjazott művészeknek december elején. A sajtógálát ezúttal is Juhász Anna irodalmár, kulturális szervező tartja oldalán a díjalapító Mészáros Mártonnal.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés