bezár
 

irodalom

2009. 03. 13.
Háy János a párizsi könyvszalonon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háy János író A gyerek című regényéből olvas fel pénteken a párizsi könyvszalonon. Március 13. és 18. között rendezik meg a francia fővárosban Európa egyik legjelentősebb nemzetközi könyvkiállítását és -vásárát, amelyre idén 200 ezer látogatót várnak.

prae.hu

A Salon du Livre 50 ezer négyzetméternyi területén 500 standon 1200 kiadó állít ki, s a hat nap alatt több száz íróval személyesen is találkozhatnak az érdeklődők a felolvasások és dedikálások alkalmával.
Háy János a Párizsi Magyar Intézet támogatásával vesz részt a könyvszalonon. A Palantinus kiadó gondozásában 2007-ben megjelent A gyerek című regényéből magyarul, majd fordítói, Natalia és Charles Zaremba pedig franciául olvasnak fel részleteket a MEET, a Saint-Nazaire-ban található külföldi szerzők és fordítók házának standján. A felolvasást beszélgetés követ a szerzővel és a fordítókkal.

Háy János 1960. április 1-jén született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakon végzett Szegeden, majd esztétikát hallgatott az ELTE-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig pedig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). A nyolcvanas évek első felében versekkel indult írói pályája. Első kötete, a Gyalog megyek hozzád a sétáló úton 1989-ben, azóta pedig 17 könyve jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regényt és drámát, de számtalan rajza és festménye is megjelent. Maga illusztrálja könyveit, illetve készíti a könyvek borítóit. Prózaíróként a Dzsigerdilen című török korban játszódó regénye hozta meg a szakma és a közönség elismerését egyaránt. Az utóbbi években drámaíróként aratott sikert. A Gézagyerek és a Herner Ferike faterja című darabját több nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.
nyomtat

Más művészeti ágakról

Az Ugyanakkor, ugyanott című kiállítás megnyitójáról
A tatabányai Jászai Mari Színház Hóhérok előadása a Városmajorban
Kulturális hanyatlás?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés