bezár
 

zene

2009. 03. 12.
Tavaszi zeneáradat a Gödör Klubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét tavaszi zeneáradat lesz pénteken és szombaton a fővárosi Gödör Klubban, immár kilencedszer. A koncertsorozaton fellép többek között Péterfy Bori és a Love Band, az Üllői Úti Fuck, a Malacka és a Tahó, a Kistehén Tánczenekar és a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

prae.hu

A Backpacker's Spring Festival című könnyűzenei rendezvény koncertjei két színpadon zajlanak mindkét napon - közölték a szervezők.

Pénteken a 2003 végén alakult Kelet-Nyugat indítja a fesztivált, majd a Vad Fruttik következnek. Zenéjüket egyszerűen popként kategorizálják, de több stílusból is merítenek ihletet. Új albumuk - Egy éjszaka Bohémiában - nemrég jelent meg. Péterfy Bori és a Love Band erőlködés nélkül játszik diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot: a frontember színész-énekesnő cserélgeti szerepei, egyszer ellenállhatatlan dizőz, máskor érzékeny, friss szerelmes tinilány - olvasható a szervezők összegzésében.

A fesztivál első napjának utolsó fellépője a 20 éves Üllői Úti Fuck, amely olyan időtálló slágerekkel büszkélkedhet, mint az Esküvő vagy a Bocikám. Koncertjük után Dj Onoff zenéje biztosítja a talpalávalót reggelig.

A második napon, március 14-én a tánczenéé, a ska és reggae zenéé lesz a főszerep. Az elsőként színpadra lépő Kingston Cruisers három éve építi egyre nagyobb sikerrel a hidat a skát és a reggae-t szerető rajongók közé. Zenéjük ennek megfelelően széles skálán mozog a reggae balladáktól a táncosabb, pörgősebb ska dalokig, helyenként dubbal, dancehallal, raggával és egy kis dzsesszel keverve.

A Malacka és a Tahó szalonnazenekar 1996-ban alakult, ska és funky ritmusok és vicces szövegek jellemzik. Stílusuk sajátos szalonnazene és pork and roll, fellépéseiknek mindig különleges hangulata van.

A Kistehén Tánczenekart Kollár-Klemencz László alapította, felbuzdulva a Kistehén-dalok népszerűségén. A Szájbergyerek sikere nyomán érkezett felkéréseknek köszönhetően az együttes remek koncertzenekarrá érett, az elmúlt években számtalan városi nagyrendezvényen, klubban és fesztiválokon léptek fel, múlt év őszén amerikai turnén vettek részt.

Magyarország vezető ska formációja, a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenéje érdekes keveréke a tradicionális skának és a reggae-nek. Szövegvilágukban a könnyedebb témák mellett megtalálhatóak a társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is. A koncerten most készülő, új nagylemezük dalaiból is játszanak néhányat.

A koncertek befejezése után a Korai's Banditos táncoltatja a közönséget vasárnap reggelig. Azok a vidéki és külföldi fiatalok, akik a fesztivál idején a budapesti ifjúsági szálláshelyek valamelyikén szállnak meg, idén is 5 forintos jelképes árú jeggyel látogathatják a rendezvényt - közölték a szervezők.

nyomtat

További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés