bezár
 

film

2016. 10. 25.
Az éjszakák a Mozinet Filmnapokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Mozinet Filmnapok keretében október 28-án, pénteken 35 mm-es kópiáról vetítik a Puskin moziban a legendás Éjféli moziláz című dokumentumfilmet, melyben az éjféli mozi kultikus korszakáról többek között John Waters, David Lynch, George A. Romero és Tim Curry mesél. Figyelem, az előadás nem éjfélkor, hanem 22:30 perckor kezdődik! Cserébe majdnem éjfélkor ér véget. A filmnapok alkalmából a szombat esti buli is moziba megy, a Marwell, HuskyJoe és Sazabio koprodukciójában bemutatott Screentest / Discofixáció Party október 29-én, szombaton 23 órakor kezdődik, szintén a Puskinban.

Éjféli moziláz – még egyszer a moziban

A tizedik születésnapját ünneplő Mozinet első bemutatója 2006-ban az Éjféli moziláz volt. A 6. Mozinet Filmnapokon még egyszer, utoljára, ráadásul – ha nem is éjfélkor, de – éjszakai műsorsávban és 35 mm-es kópiáról vetítik a filmet oda, ahova való, a nagyvászonra. Az október 28-án, péntek este 22:30 órakor kezdődő különleges előadásra a jegyek még kaphatók a Puskin mozi jegyelővásárlási felületén.

prae.hu

Éjféli moziláz

Éjféli moziláz

Amit a filmről tudni kell

"1970 és 1977 között hat játékfilm kitágította az underground filmezés határait, és tömeges nézőtábort toborzott köré: az El topo, az Élőhalottak éjszakája, The Harder They Come, a Rózsaszín flamingók, a Rocky Horror Picture Show és a Radírfej voltak ezek a filmek. Az Éjféli moziláz igazi unikum, hiánypótló dokumentumfilm a filmtörténet egy méltatlanul elfeledett korszakáról, jelenségéről. Az éjszakai mozivetítések sajátos varázsát, és az ezt körülvevő miliőt a mozgalom minden fontosabb szereplőjének – színészek, producerek, írók – megszólaltatásával mutatja be Samuels: a kultikus korszakról többek között John Waters, David Lynch, George A. Romero és Tim Curry mesél.

A Stuart Samuels azonos című könyvén alapuló dokumentumfilm azt a folyamatot tárja fel, hogyan vált néhány már-már vérlázítóan provokatív film szubkulturális jelenségből a fősodor részévé, kitaposva az utat a modern amerikai független filmnek, ahogy azt ma, a Sundance korában ismerjük" – írja a Mozinet ajánlója.

A szombat esti buli is moziba megy

Szombaton 23 órakor kezdődik az ingyenesen élvezhető, Marwell, HuskyJoe és Sazabio koprodukciójában bemutatott Screentest Party – Discofixáció: "a Mozinet Filmnapok összehozza a Puskinba a város három discofixált szelektorát egy egész estés hangosfilmre" – ígéri a buliajánló a facebookon.

Discofixáció

Amit a buliról tudni kell

Sazabio – Diószegi Szabolcs, multiinstrumentalista zenész popproducernek vallja magát, de a chillwave és a nu-disco címkéket sem rázza le magáról. Szexi, furmányos és légnemű dalait a barátai szülei is imádják hallgatni, nemhiába legalább négy külföldi labelnél jelennek meg az anyagai. DJzései alkalmával bármilyen dalt felrak, amelyet endorfin hatása alatt készítettek. (Belehallgatás.)

HuskyJoe – Kürthy András felkapott kabala a pesti éjszakában. DJ Marky, DJ Vadim és Rainer Trüby előzenekaraként is szerepelt az utóbbi évek során. Bármilyen italo-szelekcióban megfoghatalan és bármikor odacsap egy török disco 7 incsessel. Nemcsak hallgatni, hanem nézni is élmény, hiszen magasra emelt mutatóujjával mindig jelzi a közönségének, mikor kell odafigyelni egy újabb zenei színfoltra. Ha nappal találkozol vele, lehet, hogy egy üveg bort is vásárolsz tőle. (Belehallgatás.)

Marwell – Székely Marci a Shake Won Too duó ifjabbik fele. Zsenge tinédzserkora óta DJ Marci volt már hip-hop beatproducer, filmzeneszerző és szoprán szaxofonos is  – mindez garantálja különleges látásmódját és friss muzikalitását. Nagy merítésű szelekciója a hip-hoptól a funkon át house-ig mindenhol érinti a membránokat. (Belehallgatás.)

Mozinet Filmnapok

A filmmásnapok... avagy futás a moziba

Nyilván lesznek olyanok, akiket kicsinálnak a moziban töltött éjszakák, de aki nappal is mozizna, vagy esetleg részt venne a vendégül látott rendezőkkel (Alain Guiraudie: Állva maradni, Juho Kuosmanen: Olli Mäki legboldogabb napja, Michael Dudok de Wit: A vörös teknős) megejtett közönségtalálkozókon, beavatást nyerne a koreai kalligráfia rejtelmeibe, megtekintené egy hatalmas vörös teknős hasát alulnézetből, vagy kipróbálná, hogy milyen érzés nagyobb testbe bújni és elszállni, esetleg bábu lenni egy óriási társasjátékban, az olvassa a filmnapok filmjeiről szóló hírünket! És keresse a filmnapok programfüzetét a Budapest Film budapesti art mozijaiban, valamint országszerte a programban résztvevő mozikban. Vagy lapozgasson pdf katalógust itt! Vagy egészen egyszerűen szaladjon a budapesti Puskin moziba és az ország további 13 art mozijába.

A sors kegyeltjei... Futás a moziba!

A sors kegyeltjei... és a többiek

 

Jegyelővétel a 6. Mozinet Filmnapok budapesti vetítéseire:

http://puskinmozi.hu/programok/6-mozinet-filmnapok.

A 6. Mozinet Filmnapok helyszínei:

Budapest – Puskin mozi

Békéscsaba – Center

Debrecen – Apolló mozi

Eger – Kepes Intézet

Győr – Rómer Ház

Kecskemét – Otthon mozi

Miskolc – Művészetek Háza

Nyíregyháza – Krúdy mozi

Pécs – Apolló mozi

Szeged – Belvárosi mozi

Szentendre – p'Art mozi

Székesfehérvár – Barátság mozi

Szombathely – Savaria mozi

Veszprém – Városi Művelődési Ház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés