bezár
 

zene

2016. 10. 08.
David Fray hangversenyével kezdődik a Zongora-sorozat a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
David Fray hangversenyével kezdődik október 14-én az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat őszi szezonja a Zeneakadémián, valamint folytatódik a fiatal tehetségek hangversenysorozata a Bartók Emlékházban.

David Fray német és osztrák zeneszerzők műveit - Brahms Variációk egy Schumann témára, Schumann fisz-moll novellette, Schönberg Három zongoradarab és Brahms Fantáziák - adja elő.

prae.hu

A Müpa őszi koncertsorozatát október 20-án a 10. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraverseny győztese, Nyikolaj Luganszkij nyitja. Az esten elhangzik Schubert 4 impromptu, Csajkovszkij 6 tétel az Évszakok című ciklusból, Rahmanyinov 4 Moment Musicaux, valamint Franck-Bauer Prelűd, korál és variáció című darabja.

Október 24-én Balázs János A Zongora 1-ben sorozata folytatódik a Zeneakadémián Variációk címmel. A hangversenyen Mozart 12 variáció, Beethoven 32 variáció egy eredeti témára, Schumann Abegg-variációk, Chopin Variations brillantes és
Brahms Paganini-variációk című művei szólalnak meg.

Az MVM Koncertek-sorozat részeként meghirdetett Junior Prima díjasok hangversenysorozat lehetőséget biztosít a díjazottaknak a nagyközönség előtti bemutatkozásra. Az idei évben két koncerten még három művész lép színpadra a Bartók Emlékházban: október 11-én Fejérvári Zoltán zongoraművész, november 15-én Pálfalvi Tamás trombitaművész és Szabó Marcell zongoraművész közös koncertje lesz hallható este 6 órától.

A tehetségek felkarolása folytatódik mind az MVM Group, mind az MVM Koncertek részéről. Az MVM Zrt., mint a Junior Prima díj magyar zeneművészeti kategória társalapítója, október 27-én átadja a 2016. évi díjakat. Az MVM Koncertek Junior Prima díjasok hangversenysorozata pedig 2017-re új 4 koncertet tartalmazó bérletsorozatot hirdet, amelyben már az új díjazottak is fellépési lehetőséget kapnak.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés