bezár
 

színház

2016. 10. 06.
Már kezdi is új évadát a Szegedi Egyetemi Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két új premierrel, népszerű produkciói továbbjátszásával, tematikus tréningekkel, tavasszal pedig színházi találkozóval várja az új évadban a közönséget a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) - közölte a társulat művészeti vezetője csütörtökön a Tisza-parti városban

Varga Norbert elmondta, hogy a társulat három helyszínen lép föl a következő hónapokban: visszatérnek régi játszóhelyükre a Szegedi Pinceszínházba, zenés produkciókkal szerepelnek a Millenniumi kávéházban és újdonságként bemutatkoznak a Kálvária Kulturális és Információs Központban.
    

Szkéné színház

Novemberben ősbemutatóként kerül színpadra Nógrádi Claudia Kalliopé című darabja a szerző rendezésében. Az alkotó és alkotás viszonyát vizsgáló darab A Homokember (The Sandman) képregénysorozatot is létrehozó Neil Gaiman angol fantasy író munkássága előtt is tiszteleg.
    

A második bemutatót az évadban Nagyanyám immár webkamerán figyeli, a tyúk hogy tojik címmel 2017 tavaszán láthatja a közönség Drubina Orsolya rendezésében.
    

A SZESZ október 10-én lép először a közönség elé Pintér Béla darabjával, a Démon gyermekeivel a Szegedi Pinceszínházban. Két nappal később az egyetem Így verselünk mi című pályázatára érkezett költeményekből összeállított nem véletlen című zenés-verses produkciót játsszák, melyet nyáron a III Levendula Napokon mutattak be először. Dorde Lebovic szerb író szürreális játékát, az Ezredik éjszakát is újra láthatja a közönség október 17-én, a hónap végén pedig ismét műsorra tűzik tavalyi nagy sikerű Jim Morrison estjüket Az érzékelés kapuit.
    

A társulat egész évben tematikus tréningeket szervez a SZESZ munkái iránt érdeklődőknek. Ősszel két fesztiválon is részt vesznek: októberben Debrecenben, novemberben Pécsett lépnek föl a Démon gyermekeivel. Jövő tavasszal pedig a társulat megszervezni a II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés