bezár
 

zene

2016. 09. 22.
Dominancia és techno a Collegium Hungaricum Berlinben
Mikolai Martin a CHB zenei programjának vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dominancia és techno a Collegium Hungaricum Berlinben A magyarországi elektronikus zene nemzetközileg is elismert alkotója, Mikolai Martin a vendég a Collegium Hungaricum Berlin zenei rezidencia-sorozatában, a Spirális Rezidenciákban. Az S Olbricht művésznéven ismert zenész, a Farbwechsel Records alapítója társául a német Charlotte Simon szegődik az egyhetes alkotófolyamatban, amely 2016. szeptember 28-án közös koncerttel zárul.

A Spirális Rezidenciák a CHB nyolc részből álló, negyedévente megrendezésre kerülő zenei rezidencia-programja, amelynek keretében a meghívott zenészek az emberi evolúciós fejlődésmodell, az ún. Spiral Dynamics elméletének lépcsőfokaira reflektálnak. Az eddigi két program szereplői Magyarországról, Németországból és Olaszországból érkeztek: Rubik Ernő Zoltán, Hock Ernő, Axel Dörner, Hannes Lingens, Andrea Belfi, Halmos András, Csongrádi Gábor. 

prae.hu

A Spiral Dynamics harmadik szintje az erővel, a hatalommal, a dominanciával és az egocentrizmussal foglalkozik, innen az est címe: Power Gods, vagyis Hatalomistenek.

Mikolai Martin

A szeptember 21. és 27. között megrendezésre kerülő rezidenciaprogramra Magyarországról ezúttal a S Olbricht néven ismert Mikolai Martin (elektronikus zenei guru, a Farbwechsel Records alapítója) érkezik, akihez Charlotte Simon (a Les Trucs egyik tagja, a MMODEMM Kiadó vezetője) csatlakozik. Munkájuk eredményét szeptember 28-án 20 órától nyilvános koncert keretében mutatják be. A hét néhány napján a Spiral Dynamics elmélet szakértője, a Center for Human Emergence regionális (Németország, Ausztria, Svájc) vezetője, Claudine Villemot is bekapcsolódik a munkába, hogy segítse a zenészek felkészülését. 

Charlotte Simon

 

Koncert: 2016. szeptember 28., 20 óra

Helyszín: Collegium Hungaricum Berlin, 10117 Berlin, Dorotheenstraße 12

A belépés ingyenes.

 

A CHB és a kelet-európai régió és Berlin független művészeinek támogatására létrejött szervezet, az Easterndaze, közös rendezvénye.

Honlap: http://www.berlin.balassiintezet.hu/hu/09-28-1spiralis-rezidenciak-03/

Szombat Éva fotója (a szerk.)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés