bezár
 

színház

2016. 09. 19.
Thealter U21 plusz színházi fesztivál Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Thealter, Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi seregszemléjének "kistestvéreként" szervezte meg néhány éve először a szegedi MASZK Egyesület a Thealter U21 plusz kisfesztivált, amelyen idén is fiatal alkotók mutatkoznak be különleges előadásaikkal - tájékoztatták a szervezők az MTI-t

A Régi Zsinagógában elsőként Bertolt Brecht Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című drámáját láthatja a közönség kedden és szerdán este. A Hitler hatalomrajutását egy, a zöldségkereskedőket sakkban tartó gengsztervezér történetén keresztül bemutató produkciót Nagy Márk állította színpadra budapesti és kaposvári színművészeti egyetemisták közreműködésével.
    

Szkéné színház

Shakespeare A makrancos hölgy című komédiáját a mai korba helyezve mutatják be pénteken fiatal táncosok - Asztalos Dóra, Stohl Luca, Frigy Ádám és Krizsán Dániel - két teljesen eltérő temperamentumú nő párkapcsolatát. A Makrancos című darab koreográfusa Gulyás Anna.
   

Vasárnap "az élet kicsi, nagy és utolsó kérdéseiről" segít elmélkedni az Alszanak a halak? című előadás, melyben Prohászka Fanni, a Miskolci Nemzeti Színház fiatal színművésze látható. Jens Raschke művét Szilágyi Bálint végzős bábrendező hallgató fordította és állította színpadra, a hazai és külföldi fesztiválokon is bemutatott produkció több szakmai elismerést elnyert.
    

John Osborne Dühöngő ifjúság című drámája nyomán készült a szeptember 27-én látható Összkomfort című előadás. A 42. Színház pályakezdő művészei Fogarasi Gergely rendezővel arra keresik a választ, lehet-e érvényesen élni egy olyan társadalomban, amelyben épp a fiatal generációnak nincs se tere, se energiája és igazán kedve se a változtatásra.
    

Másnap Réti Anna és a portugál Ricardo Machado első közös alkotása, a Point of You című előadás lesz a Régi Zsinagóga vendége. A különleges produkciót idén Lábán Rudolf-díjra jelölték itthon, az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat pedig a 2016-os év húsz legkiemelkedőbb előadása közé választotta.
    

A hónap utolsó napján a Közöny! című monodrámával tér vissza Szegedre Domokos Zsolt, a k2 Színház fiatal színésze. Albert Camus híres regényének színpadi változatát Szenteczki Zita, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábrendező szakos hallgatója vizsgaelőadásként állította színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés