bezár
 

zene

2016. 09. 11.
Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a magyar dal napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a magyar dal napján - mondta Kaszap Attila, a program szervezője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: az óbudai Kobuci Kert idén nyolcadik alkalommal ad otthont a gyermek- és világzenei színpadnak, szeptember második vasárnapján. Reggel mindig gyerekprogramok vannak, a Kolompos és a Kaláka együttes zenél délután, este pedig a Tárkány Művek, a Zuboly, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Besh o droM lép színpadra - tette hozzá.

prae.hu

Megemlítette, hogy a műsorok szorosan követik egymást, és a fellépő zenekarok között kialakuló családi hangulatból sokszor közös, spontán produkciók is születnek. 

A fővárosban két helyszínen és legalább hét vidéki településen lesznek koncertek az idei magyar dal napján. A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény, évről évre több tízezer nézővel. A fő cél a magyar zene népszerűsítése, illetve az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés