bezár
 

film

2016. 09. 11.
Az "Ukrán Serifek" című filmet jelöli Kijev Oscar-díjra
Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ukrán Oscar-bizottság a legjobb idegen nyelvű film kategóriájába Roman Bondarcsuk filmrendező "Ukrán Serifek (Ukrainian Sheriffs)" című dokumentumfilmjét jelöli a következő évi versenyben - közölte a hétvégén az ukrán sajtó.

A zn.ua hírportál beszámolója szerint a film az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt, Krím félszigethez közeli, Herszon megyei falu lakóinak életéről, mindennapjairól szól. A polgármester két helybeli férfit bíz meg a rend fenntartásával a településen. A film a "serifek" intézkedései közben mutatja be a faluban zajló törvényellenes cselekedeteket, az ott élők mentalitását, életvitelét. 

prae.hu

A film világpremierje tavaly az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon (IDFA) volt, ahol a zsűri különdíját nyerte el. Azóta csaknem harminc ukrajnai és külföldi filmfesztiválon, versenyben vett részt az alkotás, nemrég Lengyelországban kapott nagydíjat. Eddig hét ukrán nagyvárosban mutatták be: Kijevben, Harkivban, Lembergben (Lviv), Dnyiproban (régi nevén Dnyiporpetrovszk), Odesszában, Mariupolban és Herszonban. 

A 89-ik Oscar díjkiosztó gálája Los Angelesben lesz 2017. február 26-án. 

Tavaly a 2014-es Majdan-tüntetésekről szóló, "Tűzben égő tél: Ukrajna harca a szabadságért (Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom)" című dokumentumfilmet jelölték Oscarra az idegennyelvű alkotások között.   

https://www.youtube.com/watch?v=u81rnJG6ym4

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés