bezár
 

film

2016. 09. 08.
Befejeződött a Nemzetközi Emmy-díj zsűrizés budapesti fordulója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejeződött a tévés Oscar-díjnak is nevezett Nemzetközi Emmy-díj elődöntő fordulójának budapesti zsűrizése - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Nathaniel Brendel, az Emmy zsűriigazgatója az adásban elmondta, hogy a régióban három kategóriát zsűriztek. Összességében több mint ezer műsort neveztek a versenybe, amely mind a 19 kategóriát lefedi. A zsűrinek a tartalmat és a kivitelezést kell elbírálnia - mutatott rá, hozzátéve: az Emmy-díj a legnagyobb presztízsű elismerés, amelyet a televíziós műsorok kaphatnak meg.
    

prae.hu

Kiemelte: a Nemzetközi Televíziós Akadémia a versenyt minden, a televízióban sugárzott műsor előtt megnyitja, de a műsorszolgáltatóknak, producereknek kell a műsorokat benevezniük.
    

Kálomista Zsuzsanna, az MTVA kereskedelmi és vagyongazdálkodási igazgatója elmondta: a Nemzetközi Televíziós Akadémia tagjaként nyílt lehetősége egy elődöntő forduló megszervezésére. Korábban zsűritagként vehetett részt a bécsi fordulón, ahol számos tapasztalatot szerzett.
    

Hozzátette: magyar produkció még nem kapott Emmy-díjat, idén a Félvilág című tévéjátékot nevezték a versenybe.
    

Az Emmyt az amerikai televíziós produkciók díjazására hozták létre 1949-ben. Az 1973-ban alapított International Emmy (Nemzetközi Emmy-díj) az Egyesült Államokon kívül sugárzott televíziós produkciónak adható. Akárcsak az Oscar-díj esetében, az Emmy-díjat is több kategóriában ítélik oda.     
    

Az elődöntőkbe jutott produkciók zsűrizése egy 20 országon átívelő rendezvénysorozat: Budapest után Lisszabon, Amszterdam és Montreal lesznek a zsűrizés következő állomásai.
    

A budapesti elődöntő 18 fős zsűrijében 9 magyar szakember is helyet kapott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés