bezár
 

irodalom

2016. 09. 08.
Sharon Olds kapta idén az Amerikai Költészeti Akadémia életműdíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sharon Olds Pulitzer-díjas amerikai költőnek ítélték idén az Amerikai Költészeti Akadémia százezer dollárral járó költészeti életműdíját - írta a BBC News.

Az akadémia indoklása szerint a 73 éves Olds "a költészet művészetének mesteri szintű űzéséért" kapta a Wallace Stevens-díjat. Az 1994-ben alapított elismerés Wallace Stevens 20. századi amerikai költőről kapta a nevét.
    

prae.hu

Olds három évvel ezelőtt vehette át a költészeti Pulitzer-díjat Stag's Leap című kötetéért. Mikor Olds házassága véget ért, a költő megígérte gyerekeinek, hogy legalább tíz évig nem nyúl a témához. Végül 15 év elteltével született meg a válást feldolgozó versgyűjtemény, amelyet a kritikusok élete legjobb munkájaként értékeltek.
    

Az ugyancsak Pulitzer-díjas és korábban az Egyesült Államok koszorús költőjévé is választott Natasha Trethewey 25 ezer dollárral járó elismerést és tagságot kapott az Amerikai Költészeti Akadémiától.
    

Lynn Emanuel a The Nerve of It című verseskötetéért elnyerte a szintén 25 ezer dollárral járó Lenore Marshall költészeti díjat. A további kitüntetettek között van Mary Hickman, Ron Padgett és Stephen Sartarelli. A 20 éves Donte Collins a legígéretesebb fiatal költőnek járó elismerést kapta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés