bezár
 

irodalom

2016. 09. 06.
Szilasi László lesz a Kanizsai Írótábor díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szilasi László József Attila-díjas irodalomtörténész lesz a csütörtökön kezdődő Kanizsai Írótábor díszvendége - közölték a szervezők kedden.

A meghívó szerint a magyar-szerb határhoz közeli Magyarkanizsa irodalmi találkozóján szeptember 8. és 10. között vajdasági írók és kiadók mutatkoznak be. A város és a környező települések általános iskoláiban rendhagyó irodalomórákat tartanak, valamint író-olvasó találkozókat szerveznek.
    

prae.hu

A tábor csütörtökön Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobrának, az írótábor jelképének megkoszorúzásával indul, majd megnyitják Benes József Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész Vakrepülés című kiállítását.
    

Pénteken író-olvasó találkozó keretében beszélgethetnek az érdeklődők Terék Anna költővel, valamint Tékiss Tamás íróval, majd Szilasi László irodalomtörténésszel. Este "irodalmi-közéleti tanácskozást" szerveznek Hol tartasz? Hol tartunk címmel, amely a tavaly megjelent, ugyanezt a címet viselő kiadvány beszélgetéseinek, nyilatkozatainak folytatása lehet. A kiadványban az írók arról nyilatkoztak, hol tartanak életükben és pályájukon.
    

Az írótáborban pályakezdők és a vajdasági magyar kortárs irodalom már ismert szereplői is részt vesznek. A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező, 64. alkalommal megrendezett írótábora szombaton zárul, amikor kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés