bezár
 

film

2016. 08. 16.
Fiatal filmesek és a Kocsma a Holdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kocsma a Holdon címmel készít rádiójátékot a Breier Ádám (Marea, Cathrine magánélete) rendező és Felszeghy Ádám producer páros. A történet a jövőben játszódik, a Holdra kivándorolt és ott kocsmát üzemeltető magyar mikrokolóniáról szól, melynek mindennapi életét felkavarja egy titokzatos idegen űrhajós érkezése.

Bár mindkét alkotó a film világából érkezett, jó lehetőségnek látták a sci-fi szatíra hangjáték formájában való elkészítését, annál is inkább, mert ez a műfaj filmen igen költséges lenne. A dramatizált hangjáték az NMHH Média Mecenatúra 2015-ös Cserés Miklós pályázatán nyert támogatást.

prae.hu

„A Kocsma a Holdon szerepeire olyan neves színművészeket sikerült megnyernünk, mint Bodrogi Gyula, Thuróczy Szabolcs vagy Fullajtár Andrea. A hangfelvételek során igyekeztünk ütköztetni a dialógusokban megjelenő kisrealista témákat a sci-fi filmekből jól ismert hangeffektekkel, amelyek vegyítéséből egy igen sajátos és sokszor mosolyt fakasztó világ állt össze“ – írja Felszeghy.

Kocsma a Holdon

Breier Ádám kubai tanulmányainak befejezése óta számtalan magyar filmben dolgozott, jelenleg televízófilmjét fejleszti, illetve egy kubai magyarokról szóló dokumentumfilmet forgat. Mindemellett színházi tervei is vannak: „Remélem, hogy hamarosan sikerül hasonló szereposztással színpadra vinnünk a Kocsma a Holdont, mint ahogy ezt a rádiójátékban is sikerült megvalósítanunk“ – nyilatkozta Breier.

 A Kocsma a Holdon szövegkönyvírója Körösényi Dániel, zeneszerzője – a többek között a Bëlga zenekarból is jól ismert – DJ Titusz, vezetőhangmérnöke pedig Várgegyi Rudolf volt, aki számtalan hangi gaggel dobta fel a szövegkönyvet. „A megvalósításban sokat segített a 4 CUT hangutómunka stúdió, akik kezdetektől fogva támogatták a munkánk, és szívességből igen hosszú ideig megtűrtek minket“ – nyilatkozta Felszeghy.

Kocsma a Holdon

A Kocsma a Holdon 2016. augusztus 21-én, 19 órakor debütál a Lánchíd Rádió műsorán, de az alkotók reményei szerint a közösségi médiában is megtalálja majd a helyét.

Bővebb információ. 

Fotó: Blaumann Edit.

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés