bezár
 

art&design

2016. 08. 10.
Középkori hagyományőrző fesztivált rendeznek Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy ötven ingyenes programmal - köztük koncertekkel, tematikus bemutatókkal és szabadtéri filmvetítésekkel - várja a látogatóit a Janus Pannonius Középkori Hagyományőrző Fesztivál, amelyet augusztus 26. és 28. között másodszor rendeznek meg a pécsi Barbakán-bástyánál és várároknál.

Mint azt Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere, a rendezvény fővédnöke az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte: idén háromnaposra bővül a város középkori múltjának, mindennapjainak bemutatását célul kitűző rendezvény.     

prae.hu

Augusztus 28-án Kaszás Géza A lovasíjász című filmjét és a Magyar vándor című vígjátékot láthatják a szabadtéri vetítésen résztvevők - tette hozzá.     Másnap bábelőadások, középkori népi játszóház, lovasíjász- valamint hagyományőrző bemutatók, utcaszínházi előadások szerepelnek a programok között, augusztus 28-án Fekete László és fiai tartanak erőművész-bemutatót.     

A közönség zenei szórakoztatásáról - mások mellett - a Vágtázó Csodaszarvas, a Dalriada és a Sub Rosa régizenei együttes gondoskodik, a koncerteket követően táncházat is rendeznek.     

Őri László kitért arra is, hogy az alkalomra a Pécsi Sörfőzde Janus Pannoniusról elnevezett sört készít, amelyet a fesztiválhelyszínen lehet majd megkóstolni.     

Ruszák Miklós főszervező az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy 6 millió forintos költségvetéssel megrendezendő idei programsorozatra 12 ezer látogatót várnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés