bezár
 

zene

2016. 08. 04.
Dzsessz koncertsorozat Fertődön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dzsessz koncertsorozatot rendeznek pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szabadtéri színpadán az Eszterházi Vigasságok programsorozat keretében - tájékoztatta az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont az MTI-t.

Pénteken még be nem mutatott műsorral lép színpadra a Talamba Ütőegyüttes. A Talamba hangjai - Liszttől Madonnáig címet viselő koncerten a klasszikus zene dallamaitól kezdve a popzenéig számos darabot mutatnak be humoros fűszerezéssel.
    

prae.hu

A koncertet három produkció alapján építette fel a zenekar: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem című előadásukból áll az első rész, amely a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget. A koncert repertoárját képezik a Swing á la Djangóval együtt játszott Spirit of Life című előadás darabjai is, amelyet egzotikus ütőhangszerek, valamint a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika találkozása jellemez. A hangverseny harmadik részét a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjai alkotják, amelynek keretében az afrikai törzsek ritmusai és a 21. századi popzene is megjelennek.
    

Az ütőegyüttes mellett Tóth Gabi és Ibro Fall lépnek színpadra.
    

Másnap Balázs János zongoraművész lép fel a Győri Filharmonikus Zenekarral az Amerika hangja című hangversennyel. Az előadást Rácz Márton vezényli. A dzsessz és a klasszikus zene találkozásának estéjén Ferde Grofé, George Gershwin és Leonard Bernstein művei csendülnek fel.
    

Az Eszterházi Vigasságok augusztus 14-én folytatódik a Haydn Fesztivállal, amely szeptember 4-ig tart. A VIII. Haydn Vonósnégyes Fesztivált szeptember 9. és 18. között rendezik, míg október 1. és 22. között az Őszi fesztivált tartják, amellyel zárul az idei Eszterházi Vigasságok programsorozat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés