bezár
 

art&design

2009. 03. 05.
Kifürkészhetetlen - feLugossy László kiállítása Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kifürkészhetetlen címmel nyílik feLugossy László legújabb képeiből kiállítás szombaton a szentendrei MűvészetMalomban, ahol ez alkalomból egy sajátos performansz ejti majd ámulatba látogatókat - közölte az intézmény sajtóreferense.

prae.hu

Kiss Zsuzsanna elmondta, hogy feLugossy László személye már önmagában is érdekes, hiszen az elmúlt 30 év hazai szellemi életének fenegyerekeként vált közismertté. Zenészként a legendás A.E. Bizottság énekese volt, színészként és filmrendezőként is alkotott, és a dadaista, szürrealista elemekkel kevert, csapongó asszociációjú képeivel sok vitát váltott ki.

A mostani kiállításon feLugossy László több mint száz alkotásával érzékelteti a viszonyát a valósághoz. Mint azt a művész elmondta, a kaotikus és értékvesztett világ bizonytalanságait az egyén önmagához való kapcsolatának ábrázolásával igyekszik kifejezni, nagyfokú öniróniával.
Több képén két arcot látni, amelyek elmosódnak, nem tudni, hogy valójában kik is azok, ami a művész szerint a világ kiszámíthatatlanságát tükrözi. Olyan képe is van, amelyiken az arc lecsúszott a test egyéb részeire, s ezáltal inkább egy állat képe kezd kibontakozni, elgondolkodtatva a szemlélőt.

Az egyik legszuggesztívabb alkotás Mona Lisát ábrázolja különféle előemberi alakok között. Ezzel a művész a híres, közkinccsé vált jelképpel az elmúlt századok kultúráját állítja szembe az ősi időkkel. Sugallata szerint az emberiségnek vissza kellene kanyarodni a kezdetekhez, hogy az elrontott, rossz irányba fordult világ új alapokon kezdhessen reménytelibb életet.

A kiállítás május 10-éig tekinthető meg a MűvészetMalomban.

nyomtat

További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés