bezár
 

zene

2009. 03. 04.
A musicalkirály Requiemje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ki ne ismerné Andrew Lloyd Webber musicaljeit? A Jézus Krisztus Szupersztárt, az Evitát, a Macskákat vagy Az operaház fantomját? Azt azonban itthon talán kevesen tudják, hogy egyszer, egyetlenegyszer, e világhírű zenés darabok ünnepelt komponistája a musicalszínpadról ellátogatott a templomba, hogy az ún. „komolyzene” területén is babérokat arasson.

prae.hu

1984-ben Andrew Lloyd Webber megírta Requiemjét, amelyet a következő évben olyan szupersztárok vittek sikerre, mint a karmester Lorin Maazel és a tenorista Plácido Domingo, valamint a szopránszerepben a zeneszerző felesége, Sarah Brightman. A lemezfelvétel meg is nyerte a Grammy-díjat.
Antal Mátyás
A művet most Budapesten, a Művészetek Palotájában is meghallgathatjuk az Antal Mátyás vezényelte Nemzeti Filharmonikusok előadásában, március 6-án este. A koncerten egyébként két másik 20. századi mű is elhangzik: Prokofjev 1911-ben írott I. zongoraversenye Jandó Jenő közreműködésével és Sztravinszkij 1930-ban komponált Zsoltárszimfóniája. A hangverseny előtt egy órával, fél hétkor kezdődő Előhang keretében Antal Mátyás beszél az est programjáról. 
nyomtat

További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés