bezár
 

zene

2016. 07. 14.
Rost Andrea a minőségi kultúra, a természet és szolidaritás jegyében lép fel – a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2016. július 15-16-17-én rendezik meg a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált. A három napos rendezvény olyan változatos programmal várja az érdeklődőket, mely garantáltan testi-lelki-szellemi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

A július 15-ei, pénteki nyitónap estjének megkoronázásaként és a Természet Operaháza további programjainak megnyitójaként 19.30-kor egy Gálakoncert részese lehet a közönség. 

prae.hu

A Gálakoncerten kerül először bemutatásra a nagyközönség előtt a kimondottan erre az alkalomra komponált, a Fesztivál és a Tisza-tó közös himnusza Rost Andrea világhírű operaénekes gyönyörű hangjának előadásában, illetve a SINOSZ szegedi Klúg Péter Iskola 30 siket és nagyothalló gyermekének és az ExperiDance Tánctársulat 24 táncosának jelnyelvi tolmácsolásában, ezzel is kifejezve szolidaritásunkat a fogyatékkal élők iránt. 

A dalt a jelenleg Hollywoodban élő Czomba Imre zeneszerző írta. A speciális Gálakoncert megnyitót követően Snétberger Ferenc gitárművész különleges világába nyerhetünk betekintést, majd az ExperiDance Production és a 100 Tagú Cigányzenekar közös előadását, A Fergeteges – a királyné, a gróf és a cigánylány történetét tekinthetik meg a nézők.

A Tisza-tó Magyarország egyre népszerűbb üdülési célterülete, vadregényes tájaival jelentős az ökoturizmusa és nagyon népszerű a horgászok körében is. A környék páratlan élményeket kínál a profi és amatőr bringásoknak, csónaktúrázóknak, akik útjuk során akár hat szabad strandon is fel tudnak frissülni.

Rost Andrea is jól ismeri és szereti a környéket, hiszen gyermekkorának négy évét nagyszüleinél töltötte Szolnokon – amely város díszpolgárává is választotta.

A Tisza-tó adta számtalan lehetőséget megragadva és összehangolva álmodta meg Debreczeni Ildikó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált: a csodálatos természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözésével. A cél a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó természeti adottságainak, madár- és állatvilágának megismertetése a nemzetközi és hazai közönséggel. A Fesztivál innovatív, értékteremtő és környezettudatos.

A rendezvény célkitűzésének és válogatott programjának, színvonalának elismeréseként Áder János köztársasági elnök úr tölti be a rendezvény fővédnöki címét.

A fesztivál 1. napján a TO’pera keretein belül 2016. július 15-én (pénteken) egész napos programmal várják az érdeklődőket Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában. 

A fesztivál 2. napján 2016. július 16-án (szombaton) a III. Tour D’Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt az érdeklődők. A kerekezők a csodálatos természet mellett a 67 km-es távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élménnyel gazdagodnak.

A fesztivál 3. napján 2016. július 17-én (vasárnap) a Boat D’Opera során egy teljesen új és egyedi kezdeményezés debütál majd a nagyközönség előtt: minikoncerteket hallgathatnak meg különleges helyszíneken, amelyeket jelen esetben a Tiszai hajósok világát megidézve, 6-8 fős csónakokkal közelítenek majd meg.

További információ: a www.operaofthenature.com weboldalon. Ezen az oldalon már lehetőség van a jegyek megváltására is. Jegyek vásárolhatók külön-külön a napokra, illetve válthatók kettő és három napos fesztiválbérletek is.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés