bezár
 

art&design

2016. 06. 17.
Fiatalok jelentkezését várja a csopaki művésztelep augusztusi alkotótábora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatalok jelentkezését várja a csopaki művésztelep augusztus 1. és 10. közötti alkotótáborába - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Baska Balázs filmrendező elmondta: amatőr, félprofi és akár profi alkotókat is várnak a tíznapos táborba, ahol többek között rajz, festészet, grafika, divattervezés és fotó-videó kurzus is indul kezdő, valamint haladó szinten is.
    

prae.hu

"A csopaki művésztelep tulajdonképpen egy életérzés" - fogalmazott Baska Balázs, aki szerint az összművészeti élményt nyújtó alkotótábor körül egy erős közösség jött létre, résztvevőinek mindegy harmada 6-8 éve visszajár nyaranta Csopakra, és vannak tengeren túlról érkező alkotók is.
    

A művésztelep központja egy 1826-ban épült csopaki présház, amelyet 1969-ben vásárolt meg Rényi Tamás filmrendező. A balatoni helyszínen alkotott később az alkotótábort életre hívó Rényi Katalin és Baska József képzőművész is - idézte fel a műsorban Baska Barbara grafikusművész, filmoperatőr.
    

Hozzáfűzte: a művészeti oktatás mellett a tábor célja egyfajta életvezetési nevelést is adni, hogy felnőtt, naprakész fiatalok kerüljenek ki a mentorok kezei közül. A hallgatók "vizuális szókincsének" gyarapítása végett a délelőtti és délutáni órák mellett esténként előadásokat is szerveznek olyan neves művészek részvételével, mint Korniss Péter fotográfus vagy Cakó Ferenc grafikus.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés