bezár
 

színház

2016. 06. 08.
Nemzetközi színházi fesztivált rendez a Kolibri Színház júniusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi színházi találkozót szervez a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; a myStory - International Theatre Festival and Conference Budapest elnevezésű rendezvényt június 16. és 19. között tartják tíz európai színház részvételével.

A négynapos nemzetközi találkozó magyarországi társszervezője a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, fővédnöke Tarlós István főpolgármester - olvasható a színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

A rendezvény a Platform Shift+ európai uniós együttműködés keretében valósul meg, amelyben a Kolibri Színház mellett 9 európai partnerszínház és egy egyetem vesz részt.
    

A négyéves program olyan ifjúságnak szóló produkciók létrejöttét támogatja, amelyek témája és színházi megvalósulása szorosan kapcsolódik az internet és a digitális kultúra világához.
    

A fesztivál első három napján a partnerszínházak az elmúlt évadban készült ifjúsági előadásaikkal mutatkoznak be, az utolsó napon pedig színházi szakemberek, pedagógusok és más érdeklődők számára tartanak konferenciát, neves magyar és külföldi előadók részvételével.
    

A közleményben Novák János igazgatót idézik, aki arról beszélt, hogy életünk első percétől fogyasztói és formálói vagyunk annak a kulturális környezetnek, amelybe beleszülettünk, a folyamatos változás minden korosztály esetében jól megfigyelhető. "Ha alkotóművészként érvényesek akarunk maradni, ha azt szeretnénk, hogy előadásainkban magukra és saját problémáikra ismerjenek a fiatalok, a változásokhoz kell igazítani témaválasztásainkat, meglepő és vonzó formai újdonságokat kínálva nézőinknek az interpretáció során" - fogalmazott.
    

Mint mondta, a folyamatos változás és megújulás folyamatában új korszakot nyitott a világszerte bámulatos gyorsasággal elterjedő digitalizáció, a szociális hálózatok világa. Az életünk minden pillanatát átszervező digitális kommunikációs tér ma már a fiatalok mindennapi valóságának része.
    

Az az otthonosság, ahogy a fiatalok ezeket az eszközöket mindennapjaikban használják, az az intenzitás, amit ezeknek az eszközöknek a használata alkalmával megélnek, színházi adaptációja során alkalmassá válhat az egyetemes színházi nyelv megújítására, a korosztályokat leginkább foglalkoztató tartalmak színházi megjelenítésére - idézik a rendező szavait.
    

A myStory fesztiválon szereplő produkciók idegen nyelven, angol felirattal láthatók, így ezekre az előadásokra elsősorban angolul és németül beszélő fiatalokat, illetve családokat várnak a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés