bezár
 

irodalom

2016. 06. 07.
Völgységi Könyvfesztivál és mesefesztivál Tolnában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsősorban sikerszerzőkkel találkozhat a pénteken kezdődő, XVI. Völgységi Könyvfesztivál közönsége, Szekszárdon pedig kétnapos mesefesztivált rendeznek a hét végén.

A bonyhádi könyvfesztiválon hat kiadó, az Atheaneum, a Historium, a Kronosz, a Maxim, a Móra, a Szalai mutatja be kínálatát, és megjelenik a kiadványaival a Völgységi Tájkutató Alapítvány is - mondta Csiki Éva, a rendező Solymár Imre Városi Könyvtár munkatársa az MTI-nek.
    

prae.hu

A háromnapos rendezvény közönsége találkozhat mások mellett a népszerű történelmi regényeket jegyző Benkő Lászlóval, Bíró Szabolccsal, illetve a Cselenyák Imre prózaíróval, Kovács Violetta újságíróval, a K9kommandó és Tari Annamária pszichológussal, az Online generációk című könyv szerzőjével - tette hozzá.
    

A fesztiválon bemutatja a tavaly ősszel feltárt bonyhádi gótikus templomról készült könyvét Szabó Géza régész. A Bonyha - a Völgységi Pompeji középkori temploma című kötet a Laurus Alapítvány kiadásában májusban jelent meg 500 példányban.
    

Szekszárdon először rendezi meg a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztivált; szombaton és vasárnap a Szent István téren több tucat program - kalandpark, játszóház, bábelőadások, kézműves foglalkozások - várják a gyerekeket.
    

Az előadók között lesz Levente Péter, Kóka Rozália, Sebestyén István, Agócs Gergely, Mikó István színművész és a Csokonai-díjas sióagárdi Fecske bábcsoport. Színpadra lépnek Szekszárd legjobb óvodás és iskolás mesemondói, megrendezik a Háry János nagyotmondó versenyt és a Magyar Bajusz Társaság első szekszárdi bajuszmustráját is.
    

A kulturális központ tájékoztatója szerint a rendezvény egyik    leglátványosabb része az lesz, amikor a gyerekek által készített rajzokat fényfestéssel megjelenítik a szekszárdi Művészetek Háza falán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés