bezár
 

art&design

2016. 06. 06.
Háromnapos programsorozattal zárul az Egerszeg Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háromnapos programsorozattal zárul az Egerszeg Fesztivál a hétvégén a zalai megyeszékhelyen: június 11. és 12. között több mint félszáz programmal várják a vendégeket.

A rendezvénysorozat május 13-án kezdődött el Zalaegerszegen és június közepén, a háromnapos Egerszeg Fesztivállal zárul - mondta el a programokat ismertető hétfői sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.
    

prae.hu

A fesztiválra megérkeznek a testvérvárosok küldöttei, a delegációk a pénteki megnyitót követően vonulnak át a Dísz térre, ahol külön standokon mutatják be hazájuk kulturális értékeit, gasztronómiai hagyományait - emelte ki a polgármester.
    

A hosszú hétvége pénteken délelőtt a Zenehajó-Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik el Kiállítóteremben - mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.
    

Kitért arra is, hogy a fesztiválon számos zalaegerszegi és zalai művész lép majd színpadra. A belvárosban 65 stand nyílik, az ország számos tájegységeiről érkeznek vendégek kulturális, folklór programokkal, gasztronómiai kínálattal - fűzte hozzá.
    

Beszélt arról is, hogy idén is kiemelt figyelmet fordítottak a gyermekprogramokra: a Griff Bábszínházzal közösen mini fesztivált rendeznek, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjai játszóházakba várják a gyermekeket, ahol természetes anyagból készíthetnek ajándék- és használati tárgyakat. A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző toborzóbemutatót tart, a játékparkban pedig a kéklámpás járművek várják a gyerekeket - sorolta.
    

A belvárosban három színpadot építenek fel, a fesztivál időtartamára teljes szélességben lezárják a Széchenyi teret és Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakaszát, a helyi járatok csütörtöktől hétfő hajnalig terelő utakon közlekednek.
    

A rendezvénysorozat június 14-én, az EB-vitamin napokkal folytatódik Zalaegerszegen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés