bezár
 

színház

2016. 06. 06.
A Fazekas Gimnázium csapata nyerte a Nemzeti Színház történeti vetélkedőjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata nyerte a Nemzeti Színház történeti vetélkedőjét, amelynek idei témája a Csongor és Tünde volt - közölte a Nemzeti Színház hétfőn az MTI-vel.

A Nemzeti Színház a második alkalommal rendezte meg színháztörténeti vetélkedőjét. A díjak mellett a nyertes csapat iskolája lehetőséget kap arra, hogy egy napra kitelepüljön az intézménybe a Nemzeti Színház - olvasható a közleményben.
    

Szkéné színház

Második helyen a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Intercisa nevű csapata végzett. A bronzérmet a budapesti Móricz Gimnázium Ledérek nevű csapata kapta.
    

A felhívásra idén 116 csapat jelentkezett, közülük 47-en Budapestről, a többiek vidékről és a határon túlról. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődött, a döntőbe a hat legjobb csapat jutott be.
    

Mint írják, a verseny zsűrijét Bánsági Ildikó színművész, A. Szabó Magda stratégiai igazgató, Rubold Ödön színművész és Bakos- Kiss Gábor színművész alkotta. A döntőben kreatív feladatok és elméleti kérdések egyaránt várták a diákokat.
    

A versengés és a díjak átvétele után a döntőn résztvevő csapatok és szurkolóik ajándékként megkapták azt a lehetőséget is, hogy beülhettek a szombat esti Szentivánéji álom előadásra - írták a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés