bezár
 

zene

2016. 06. 01.
Virtuózok - Pénteken lesz az élő finálé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntek este lesz a Duna közszolgálati csatornán futó komolyzenei tehetségkutató műsor, a Virtuózok élő fináléja, amelyben három fiatal közül választhatják ki a nézők, ki nyerje a 12 millió forinttal és tengerentúli fellépési lehetőséggel járó fődíjat.

A nézők telefonos applikáción keresztül vagy sms-ben szavazhatnak Holozsai Eszter fuvolistára, Kökény Tamás nagybőgősre és Váradi Gyula hegedűsre.
    

prae.hu

A verseny második és harmadik helyezettje 6-6 millió forintot és európai fellépési lehetőséget nyer - mondta el Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője a finálét beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
    

Hozzátette: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több olyan tehetséget is támogat, akik nem jutottak be a fináléba, közülük nyeri meg valaki a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a kölni Eurovision Young Musicians versenyen.
    

Peller Mariann, a Virtuózok licenctulajdonosa elmondta, hogy a klasszikus zenei tehetségkutató nyertese a New York-i Carnegie Hallban, a második és harmadik helyezett a Berlini Filharmonikusok Koncerttermében és a londoni Cadogan Hallban mutatkozhat be a 2016/2017-es évadban.
    

A pénteki döntőben Mikósa Erika és Molnár Levente operaénekesek duettjét is hallhatja majd a közönség.
    

Molnár Levente is különdíjjal jutalmaz majd egy virtuózt, aki a világ legismertebb koncerttermeinek egyikébe kísérheti majd el az énekest. Emellett számos különdíjat osztanak ki.
    

A Virtuózok Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amely 2014-ben nagy sikerrel debütált a közmédiában. A versenyre három korcsoportban, 6-12 éves, 13-17 éves és 18-23 éves zenészek jelentkezését várták.
    

A válogató adások idén április 15-én indultak, ezt a korcsoportos középdöntők és a döntő követték. A korcsoportok három nyertese méri össze tudását a pénteki fináléban. Az öttagú zsűri a pénteki adásban már csupán véleményezheti a produkciókat, a végső győztesről a közönség szavaz.
    

A Virtuózok döntőjét pénteken 20 óra 30 perctől sugározza élőben a Duna televízió.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés