bezár
 

zene

2016. 05. 22.
Közösségeket szólít meg a ferencvárosi Református Zenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közösségépítés az egyik legfontosabb célja a ferencvárosi Református Zenei Fesztiválnak, a rendezvényen évről évre új közösségeket próbálnak megszólítani - mondta Böszörményi Gergely, a Református zenei fesztivál fesztiváligazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: a jövő hét végi fesztiválon diák-tanár menetre, pap-gyerek találkozóra és Magyar Örökség díjasok találkozójára is sor kerül. Az eseményre nemcsak Magyarországról, hanem a Felvidékről, Délvidékről, Erdélyből is érkeznek résztvevők.

prae.hu

A fesztivál egyaránt szól a testvérfelekezetekhez és a világiakhoz, akik számára már természetes, hogy a Bakáts téren vagy bármelyik más helyszínen hallanak Istenről - mondta. A "hirdesd az Igét" tanítás mindannyiunkra vonatkozik - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a reformáció 500 évéhez és a jövő évi jubileumhoz már az idén kapcsolódva hangsúlyosan ökumenikussá teszik a rendezvényt, például az egyik karnagy református, a másik baptista kórusvezető lesz.

A fesztiváligazgató szerint nem szokványos a protestáns egyházaknál, hogy a templomon kívül is megvallják hitüket. Bátor lépésnek nevezte, hogy több mint tíz éve elhatározták, a Bakáts térről indulva a mulatónegyedbe, azaz a Ráday utcába vonulnak zsoltárokat énekelve, fáklyákkal, majd zenés áhítatot tartanak a Kálvin téri templomnál - sorolta.

Az eseményt öt felekezet, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Reformáció Emlékbizottság támogatásával rendezik.

A május 27. és 29. között a Ferencvárosban megrendezendő XIII. Református Zenei Fesztiválon a koncertek mellett kórustalálkozó, kerekasztal-beszélgetések és kézműves vásár is várja az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés