bezár
 

zene

2016. 05. 16.
Első alkalommal rendeznek csellófesztivált Szlovéniában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több helyszínen számos hazai és külföldi csellóművész lép fel Ljubljanában az első alkalommal megrendezett csellófesztiválon hétfőtől péntekig - közölte a Delo szlovén napilap hétfőn.

A rendezvényt a Szlovén Filharmonikusok nyitják meg hétfőn este a régióból származó vagy ahhoz kapcsolódó válogatott művekkel. A szlovén darabot Gal Gjurin elismert szlovén zeneszerző írta, a nyitórendezvényen fellép továbbá két ígéretes szlovén zenei tehetség is, Zala Vidic és Izak Hudnik, Vivaldi két csellóra írt concertójával.
    

prae.hu

A Cankarjev Kulturális és Konferencia Központ ad otthont a héten az osztrák duónak, a Bartolomey Bittmann - Progressive Stringsnek, továbbá Skandinávia egyik legjobb csellistája, a dán Torleif Thedéennek és Isang Enders német-koreai zenészcsaládba született csellóművésznek. Itt lép fel a Szlovén Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara is, Daniel Raiskin karmester vezénylésével.
    

A rendezvényt pénteken szabadtéri koncerttel zárja a szlovén Ansambel Musica Cubicularis trió, reneszánsz és klasszikus zenékkel.
    

A szervezők elmondták, hogy a rendezvény alatt a szlovén főváros utcáit délelőtt 11 órától délután hat óráig fiatal csellisták foglalják majd el, zenéjüktől hangos lesz a város. A fesztivált különböző egyéb programok és szemináriumok is kísérik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés