bezár
 

irodalom

2016. 05. 08.
Hétfőn kezdődik a Szent István Könyvhét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn kezdődik és jövő szombatig tart a Szent István Könyvhét. A keresztény szellemiségű könyvkiadók seregszemléjén a budapesti Ferenciek terén felállított sátrakban 30 könyvkiadó várja minden nap délelőtt 9-től este 7 óráig a látogatókat.

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, a rendezvényt szervező Szent István Társulat fővédője nyitja meg hétfő délelőtt. A megnyitó keretében a bíboros Spányi Antal székesfehérvári megyés püspökkel együtt átadja az idei Stephanus-díjakat.

prae.hu

A könyvhéten a katolikus egyházi kiadók, a szerzetesrendek kiadói és a katolikus sajtó képviselői mellett bemutatkoznak a protestáns kiadók is.

A szervezők tájékoztatása szerint az olvasókat csaknem 7 ezer kiadvánnyal, köztük 71 könyvheti újdonsággal és nagy kedvezményekkel várják.

A Ferenciek terén 43 szerző dedikálja majd könyveit - mások mellett Jelenits István piarista szerzetes, Lackfi János költő, Beer Miklós váci megyés püspök és Szabó Ferenc jezsuita szerzetes -, a Stephanus Könyvesházban pedig minden délután előadásokat és könyvbemutatókat tartanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés